Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 August 2019
Vizualizari: 517
Comentează add

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112.

Localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112

radiojurnal

Guvernul a adoptat, astăzi, ordonanţa de urgenţă care permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112, a anunţat premierul Viorica Dancilă. Actul normativ prevede şi amenzi majorate de la 1.000 la 5.000 de lei pentru cei care alertează în mod fals echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă. Petruţa Obrejan ne spune şi în ce condiţii vor putea fi cumpărate cartelele prepay:

Reporter: Cartelele prepay vor putea fi cumpărate de la 1 ianuarie anul viitor doar dacă persoanele interesate vor prezenta un act de identitate. Mai mult, cei care posedă deja o asemenea cartelă prepay, spunea purtătorul de cuvânt al executivului, Nelu Barbu, vor trebui să îşi declare identitatea până la 1 septembrie 2020, tragedia de la Caracal determină guvernul să ia mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului unic de urgenţă 112, iar identificarea posesorilor cartelelor prepay este doar una dintre acestea.

Nelu Barbu: Pentru îmbunătăţirea localizării persoanei care apelează serviciile de urgenţă, prin acest act normativ se instituie obligaţia furnizorilor de servicii de telefonie mobilă pentru care plata se face în avans de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei sim, care va beneficia de respectivele servicii. Cu alte cuvinte, cartelele prepay vor fi furnizate doar după ce persoana care achiziţionează prezintă actele de identificare.

Reporter: Şi cei care fac farse, indicând situaţii de urgenţă imaginare şi care alertează astfel echipele de intervenţie prin 112 vor ar fi aspru sancţionaţi, a mai sus Nelu Barbu.
Nelu Barbu: Cuantumurile amenzii aplicate au fost majorate, minimul a fost majorat de la 500 de lei la 1.500 de lei, iar cel maxim de la 1.000 la 5.000 de lei.

 


Etichete 112alerte false 112alerte rapireamenzi alerte false 112Petruta ObrejanNelu Barbu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live