Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

26 Aprilie 2022
Vizualizari: 292
Comentează add

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin a declarat că SUA vor analiza în fiecare lună cu aliații lor modul în care pot fi consolidate capacitățile militare ale Ucrainei.

Lloyd Austin: Coordonare mai bină a sprijinului acordat Ucrainei

vlad-draghicescu-bonn

   Secretarul american al Apărării LLoyd Austin. Foto: Arhivă/ Agerpres

Vom continua să ajutăm Ucraina, a afirmat marţi secretarul american al apărării, Lloyd Austin. El a mai declarat că Statele Unite vor analiza în fiecare lună cu aliații lor modul în care pot fi consolidate capacitățile militare ale Ucrainei, astfel încât această țară să poată face față agresiunii începute de Rusia. O primă astfel de analiză a avut loc astăzi în Germania, la baza aeriană Ramstein.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a lăudat acordul dintre Germania și Ucraina privind furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană și vehicule blindate, în cadrul unei reuniuni de sprijinire a Ucrainei la baza aeriană americană Ramstein. Este un progres important care avansează pe zi ce trece, a spus Austin.
 
Acesta a explicat că în viitor un grup de contact se va reuni lunar pentru a coordona mai bine sprijinul acordat Ucrainei la nivel internațional.
 
Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a precizat că livrarea tancului antiaerian Ghepard promis de Germania va reprezenta o contribuție foarte importantă la securizarea spațiului aerian deasupra Ucrainei.
 
Conferința de la Ramstein este, potrivit oficialului german, semnalul de pornire pentru un sprijin pe termen mediu și lung.
 
Cea mai bună garanție de securitate pentru Ucraina este reprezentată de forțele armate bine pregătite și echipate, a spus Lambrecht.
 
Lambrecht anunțase anterior instruirea soldaților ucraineni în domeniul sistemelor de artilerie pe teritoriul Germaniei.
 
Pentru ca Ucraina să poată intra rapid în posesia unor arme grele a căror utilizare nu necesită instructaj îndelungat, am inițiat un schimb cu partenerii noștrii din Europa de Est, a explicat ministrul apărării german.
 
Ei dau Ucrainei echipamente de producție sovietică, iar noi umplem aceste goluri, a mai subliniat Lambrecht.
 
Alegerea Bazei Ramstein ca loc de desfășurare a reuniunii nu este probabil o coincidență; dincolo de avantajele logistice, aeroportul militar american are și un efect simbolic în război, Ramstein fiind considerat punctul central al NATO în războiul din Ucraina.
 

Etichete Lloyd AustinGermaniaUcrainaRamsteinChristine Lambrecht

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live