Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

29 Iulie 2021
Vizualizari: 201
Comentează add

Liderul PAS, Igor Grosu, este noul președinte al Parlamentului R. Moldova

cristina-popusoi-radio-chisinau

 

Noul Parlament al Republicii Moldova l-a ales joi, 29 iulie, pe liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate - PAS, Igor Grosu, în funcţia de preşedinte al legislativului.
 
Tot astăzi a fost anunţată şi noua majoritate parlamentară, formată de PAS, partid afiliat preşedintelui statului, pro-europeana Maia Sandu, urmând ca, în cîteva zile, să înceapă şi procedurile de învestire a noului Guvern.
 
Igor Grosu, fost ministru al educației, membru al echipei Maiei Sandu, a fost ales de deputații formațiunii sale, care dețin o majoritate confortabilă în legislativ. El a declarat că noua majoritate parlamentară va promova inițiative precum majorarea pensiei minime, eliminarea schemelor de corupție, îmbunătățirea condițiilor pentru mediul de afaceri și accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.
 
Tot astăzi, în noul parlament de la Chișinău a fost anunțată constituirea celor trei grupuri parlamentare: cel al PAS, format din 63 din cei 101 deputați, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - cu 32 de deputați și Grupul parlamentar al Partidului ȘOR, format din șase deputați. După constituirea grupurilor parlamentare, președinta Maia Sandu urmează să organizeze consultări cu deputații pentru formarea unui nou guvern și să propună candidatul la funcția de prim-ministru.
 
Deși PAS nu a anunțat oficial candidatul, este vehiculat numele Nataliei Gavriliță, fost ministru al finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu în 2019. Ea a fost desemnată pentru funcția de premier în luna februarie, dar nu a fost susținută de majoritatea de atunci, controlată de socialiști.

Etichete Natalia GavrilițăPASIgor GrosuMaia Sandu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live