Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2020
Vizualizari: 234
Comentează add

Licitația pentru acordarea licențelor pentru tehnologia 5G va fi reluată în ultimul trimestru al acestui an, a declarat pentru RRA secretarul de stat pentru comunicații D. Preda.

Licitația pentru acordarea licențelor 5G, "reluată în ultimul trimestru"

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

 Licitația pentru acordarea licențelor necesare implementării tehnologiei 5G va fi reluată în ultimul trimestru al acestui an, a declarat pentru RRA secretarul de stat pentru comunicații Dragoș Preda.

El a mai spus că deja sunt cinci orașe din România în care operatorii au capacitatea de a transpune tehnologia 5G.


Dragoș Preda: Am consultat public documentația aferentă organizării licitației, care urmează să fie adoptată în cadrul unui consiliu /constatativ/. Un alt element esențial îl reprezintă transpunerea în legislația națională a setului de instrumente, acest Turbo X 5G, privind cerințele de securitate a rețelelor, adoptat la începutul acestui an de către Comisia Europeană. Acest set de instrumente stabilește atât măsuri strategice și tehnice, cât și acțiuni de suport, 29 în total, care trebuie efectuate la nivelul tuturor statelor membre, fiind vorba în special de consolidarea, întărirea cerințelor de securitate în sarcina operatorilor de rețele, evaluarea profilurilor de risc ale producătorilor de echipamente și aplicarea unor restricții pertinente. Avem nevoie de acest nivel de conectivitate, tocmai pentru a transpune tot ceea ce vorbim, despre internetul tuturor lucrurilor, despre inteligența artificială și așa mai departe. Sunt vizate miliarde de obiecte și de sisteme conectate, inclusiv în sectoarele vitale, cum ar fi energia, transporturile, serviciile bancare și sănătatea, precum și sistemele de control industrial, care transmit informații sensibile și sprijină sistemele de securitate.

(RS)


Etichete licentaromania(RS)5gtehnologiedragos preda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live