Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 871
Comentează add

Banca Naţională a Serbiei a decis ca de la 1 februarie leul românesc şi leva bulgară se fie tranzacţionate pe piaţa valutară a Serbiei.

Leul românesc se va tranzacţiona în Serbia

sergiu-stet

Drapelul Serbiei.          Foto: pixabay.com. 

Bănca Naţională a Serbiei (NBS) a decis ca pe lista valutelor tranzacţionate în Serbia să fie introduse două noi valute - leva bulgară şi leul românesc. Hotărârea va intra în vigoare la 1 februarie şi această decizie a fost motivată subliniindu-se importanţa schimburilor comerciale dintre Serbia şi aceste două state.

S-a apreciat că astfel se va consolida cooperarea economică cu cele două state membre ale Uniunii Europene. "Aşteptăm ca prin introducerea pe piaţa de tranzacţionare a acestor două valute să stimulăm realizarea unor proiecte economice comune. În acest fel se permite schimbarea valutelor României şi Bulgariei în dinari, mai ales în zonele de frontieră comună. Această decizie va veni şi în sprijinul dezvoltării turismului" - se menţionează în comunicatul NBS.

Decizia privind introducerea leului românesc şi a levei bulgare pe lista de curs valutar a fost luată avându-se în vedere şi ratingul de credit şi gradul de investiţii al acestor două state ale UE.


Etichete SerbiaBelgradleueurovalutăbaniturismNBS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live