Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

29 Februarie 2016
Vizualizari: 1236
Comentează add

Filmul "Spotlight", regizorul Alejandro Inarritu şi actorul Leonardo di Caprio sunt printre câştigătorii galei de anul acesta a premiilor Oscar.

Leonardo di Caprio a câştigat în sfârşit un premiu Oscar

catalin-gombos

Actorul Leonardo di Caprio în filmul The Revenant. Foto: Captură YouTube.

Filmul "Spotlight", regizorul Alejandro Inarritu şi actorul Leonardo di Caprio sunt printre câştigătorii galei de anul acesta a premiilor Oscar.

Dincolo de atenţia acordată celor mai importante producţii cinematografice din ultimul an, Oscarurile au fost şi un prilej pentru a transmite mesaje împotriva abuzurilor sexuale şi pentru diversitatea rasială la Hollywood.

"Spotlight", un film despre abuzurile sexuale comise asupra copiilor în cadrul Bisericii Catolice a fost desemnat cel mai bun film al anului în cadrul Galei Premiilor Oscar, iar Alejandro Inarritu - cel mai bun regizor pentru al doilea an consecutiv, de data aceasta pentru "The Revenant".

Acelaşi film i-a adus Oscarul, pentru "Cel mai bun actor" şi lui Leonardo di Caprio, care încă dinainte de ceremonie era considerat a fi unul dintre marii favoriţi ai acesteia.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit lui Brie Larson pentru filmul "Room", iar pelicula ungurească ''Son of Saul'', în care joacă şi actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ''Cel mai bun film într-o limbă străină''.

"Spotlight" a mai obţinut un premiu şi pentru cel mai bun scenariu original, în timp ce blockbusterul "Mad Max: Fury Road" a primit cele mai multe premii - şase - dar toate la aşa-numitele categorii tehnice, cum ar fi costume şi machiaj.

Ceremonia Oscarurilor a fost folosită şi pentru a se transmite mai multe mesaje civice.

Astfel, gazda acesteia, Chris Rock, a denunţat faptul că actorii negri sunt în mare măsură ignoraţi de Academia Americană de Film - de exemplu, nici unul nu a fost nominalizat anul acesta, ceea ce a dus, de altfel, şi la boicotarea premiilor de unii actori.

Pe scena s-a aflat şi vicepreşedintele american, Joe Biden, care a luat poziţie împotriva abuzurilor sexuale comise în campusurile studenţeşti.


Etichete leonardo di capriooscarpremiile oscarpremiile oscar 2016SpotlightSon of SaulLevente MolnarMad Max: Fury Road

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live