Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

27 Octombrie 2015
Vizualizari: 727
Comentează add

Legea votului prin corespondenţă va fi definitivată astăzi şi va fi supusă votului miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Legea votului prin corespondenţă, supusă votului miercuri

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Legea votului prin corespondenţă va fi definitivată astăzi şi va fi supusă votului miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Gabriel Vlase, a precizat că este vorba despre un proiect pilot care va fi aplicat prima oară la alegerile parlamentare din 2016.

În opinia sa, doar atunci se va putea verifica posibilitatea utilizării sale şi la alt tip de scrutin.

"Suntem pe punctul de a face acest proiect de lege pentru alegerile parlamentare. Pentru alegerile europarlamentare încă nu suntem clari şi lămuriţi dacă cetăţenii din diaspora care votează deja în diaspora mai au voie să mai voteze încă o dată şi pentru România, iar pentru alegerile prezidenţiale suntem la fel cu patru ani înainte de termen şi dorim foarte mult să vedem şi cum funcţionează acest pilot", a spus Gabriel Vlase.

Reprezentanţii societăţii civile au pledat, la discuţiile cu membrii Comisiei de Cod electoral, pentru aplicarea votului prin corespondenţă pentru orice tip de alegeri şi de către toţi cetăţenii români, atât în ţară, cât şi în diaspora. 


Etichete legea votului prin corespondenţăCamera DeputatilorComisia de Cod ElectoralGabriel Vlasealegerile parlamentare din 2016diaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live