Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

18 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2376
Comentează add

Noua lege a sănătăţii ar putea intra în dezbaterea parlamentului cel mai devreme în februarie-martie 2013, a declarat ministrul sănătăţii, Raed Arafat.

Legea sănătăţii, "cel mai devreme la începutul lui 2013"

ioana-dogaru

Foto: Agerpres Arhivă.

Noua lege a sănătăţii ar putea intra în dezbaterea parlamentului cel mai devreme în februarie-martie 2013, acum fiind discutată cu experţii europeni - a declarat duminică ministrul sănătăţii, Raed Arafat, într-o emisiune la PRO TV.

"Acum legea se discutã cu expertul UE, pe anumite aspecte. Pe noi ne intereseazã sfaturi pe reforma asigurãrilor, a spitalelor, ca structurã. Aş zice cã legea este încã în construcţie şi în lucru.", a spus ministrul sãnãtăţii. 

Raed Arafat a arătat că toţi cei care lucrează acum la modificarea legii vor anunţa când au intrat în ultima etapă de elaborare a legii.

"Realist, orice dezbatere nu poate începe înainte de februarie-martie. Decizia privind Legea sănătăţii este un politică", a mai spus ministrul sănătăţii.

Achiziţiile pe termen lung vor fi făcute de ministerul sănătăţii

El a mai precizat că guvernul va aproba în curând o hotărâre, potrivit căreia achiziţiile pe termen lung de materiale, aparatură, medicamente scumpe şi în cantităţi mari vor fi făcute de Ministerul Sănătăţii, care va deveni unitatea centrală de achiziţii pentru sistemul sanitar.

În prezent, licitaţiile pentru achiziţii se organizează de către fiecare spital în parte, ceea ce face ca unele aparate să fie cumpărate la preţ dublu faţă de cel al pieţei - a subliniat ministrul.

Raed Arafat a declarat că nu vrea să ocupe fotoliul de la sănătate şi în viitorul guvern, pentru că aceasta este o funcţie politică.

El este convins că ar putea face multe lucruri bune pentru sistemul de sănătate dintr-o poziţie tehnică, mai jos decât cea de ministru.


Etichete Raed Arafatministrusănătatebugetspitalachiziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live