Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

17 Octombrie 2018
Vizualizari: 642
Comentează add

Consiliului Superior al Magistraturii a decis azi să recomande aplicarea prevederilor restrictive introduse de OUG pentru legile justiţiei doar pentru viitor

"Legea este lege şi trebuie respectată"

madalina-verman

 Ministrul justiției, Tudorel Toader. Foto: Agerpres.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis azi, în unanimitate, să recomande interpretarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu privire la legislaţia din justiţie în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul Parchetelor.

S-a discutat impactul noilor prevederi legate de procurorii DNA şi DIICOT, care, conform noilor prevederi, trebuie să aibă cel puţin 10 ani vechime şi să fie acceptaţi prin concurs în cadrul acestor parchete.

La şedinţă a participat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care la final a subliniat că "legea este lege şi trebuie respectată":
Tudorel Toader:

Procurorii şi procurorii din secţia specializată a CSM-ului sunt oameni cu experienţă, oameni care ştiu să interpreteze şi să aplice legea în mod corect. Eu vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate, evident, în condiţiile legii.


Etichete DNAtUDOREL tOADERDIICOTjustiţieprocuroriCSMmagistraţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live