Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

28 Iunie 2016
Vizualizari: 2528
Comentează add

Problemele medicilor de familie vor fi dezbătute şi în emisiunea "Probleme la zi", după Radiojurnalul orei 13.00.

Legalitatea actelor adiţionale semnate cu CNAS, contestată de medici Legalitatea actelor adiţionale semnate cu CNAS, contestată de medici - Conține audio

adriana-turea

Foto: radiocluj.ro.

Medicii de familie vor depune astăzi, la guvern, 40.000 de semnături strânse din ţară.

Ei contestă legalitatea actelor adiţionale pentru actualul contract-cadru.

Casa Naţională de Asigurări de sănătate a propus ca acestea să fie încheiate pentru luna viitoare cu furnizorii de servicii medicale.

Medicii de familie susţin că solicitarea nu se justifică, deoarece noul contract-cadru intră în vigoare la 1 iulie, iar soluţia legală este ca vechiul document să fie prelungit până la 1 august.  

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu: Faptul că acum pentru a nu ştiu câta oară suntem puşi în situaţii de ilegalitate şi se încearcă deturnarea responsabilităţii de la nivelul casei naţionale către medicii de familie, către medicii din ambulator, către alte categorii de furnizori este o practică absolut incorectă. Nu noi am dorit să semnăm în ultima clipă, nu noi am dorit să nu se rezolve anumite lucruri legislative ca să nu fim puşi într-o situaţie fragilă. 

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, a fost invitata rubricii "Apel Matinal" de la Radio România Actualităţi.

Problemele medicilor de familie vor fi dezbătute şi în emisiunea "Probleme la zi", după radiojurnalul orei 13:00.

Problemele medicilor de familie în țară

Potrivit corespondentului Clementina Tudor, medicii de familie din Călăraşi spun că sunt probleme mari din cauza conducerii Casei Judeţene Călăraşi.

La Ialomiţa, colaborarea medicilor de familie cu Casa de Sănătate este bună spre foarte bună, dar condiţiile se discută la Bucureşti.

AUDIO: Medici din Ialomița.

Medicii de familie din județul Constanța acuză probleme în sistemul electronic de citire a cardurilor

Sistemul electronic pentru citirea cardurilor de sanatate a generat probleme in rindul medicilor de familie din judetul Constanta, transmite corespondentul Mona Constantinescu.

Medicii prescriptori, în special cei de familie, trebuie să transmită către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate toate reţetele prescrise şi au 30 de zile termen pentru a face acest lucru fapt prevazut in contractual cadru cu Casa de Sanatate.

La o verificare facuta de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate  Constanţa pentru a vedea dacă medicii prescriptori respectă obligaţia contractuală care prevede introducerea în sistemul informatic a tuturor prescripţiilor medicale electronice eliberate offline, în termen de 30 de zile calendaristice de la data prescrierii au  descoperit ca  din cei 440  de medici de familie controlati, 284 de medici nu au respectat obligaţia

Pentru aceşti medici, s-au dispuns sanctiuni in valoare de mii de lei.

Din acest motiv, medicii de familie din Constanta au redactat un memoriu – contestaţie la notificările primite, în care au dorit sa  demonstreze că sistemul electronic este de vină, iar memorial a fost  înaintat la C.J.A.S.

AUDIO: Sistemul electronic pentru citirea cardurilor de sanatate a generat probleme in rindul medicilor de familie din judetul Constanta.

Asemenea colegilor lor din intreaga țara, medicii de familie din județul Timis sunt nemultumiti de legislatie, de finantare si de proasta functionare a sistemului informatic, transmite corespondentul RRA, Alina Bujancă.

AUDIO: Medicul de familie Claudia Iftode din Timisoara, presedinta Societatii Timis de Medicina Familiei.


Etichete medici de familielegalitatecnasdocumentecontract cadruservicii medicalerodica tanasescutimisclaudia iftodeialomitaconstantacalarasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live