Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

12 Iulie 2020
Vizualizari: 404
Comentează add

Cei 90 de turişti şi-au depăşit teama de noul coronavirus.

La Tulcea a acostat prima navă de croazieră cu turişti din Germania

luiza-rosetti-tulcea

 Foto: Arhivă/Irinel Călin.

La Tulcea, a acostat, în această dimineaţă, prima navă de croazieră cu turişti din Germania.

Cei 90 de turişti şi-au depăşit teama de noul coronavirus, iar agenţii economici din domeniu spun că anul acesta ar mai putea ajunge în Tulcea cel mult un sfert din navele care şi-au anunţat acostările înainte de pandemie. 

La începutul anului, 400 de nave de croazieră fluviale și-au anunțat sosirea în Deltă. Pandemia cu noul coronavirus a afectat acest domeniu, așa încât acum turoperatorii mai speră doar la 90 de acostări.

Leontin Şerbănescu, directorul unei societăți de turism: Acum se fac eforturi uriașe din partea turoperatorilor străini de a relua voiajele către Delta Dunării. S-au reluat, bineînțeles, voiajele și în Europa de Vest. Dorința tuturor este ca în ciuda restricțiilor impuse de situația actuală să găsim o cale de a ajuta cumva navigația pe Dunăre.

Turiștii de pe nava care a acostat în această dimineață, în portul Tulcea, au fost primiți de fanfara militară din Constanța.
-: Sunt profesoară de geografie și am auzit foarte multe despre Dunăre și Deltă. Era o obligație să vin aici, să văd peisajele. Până acum cel mai mult mi-a plăcut liniștea. Te poți odihni și vedea natura și este uimitor.

Primele nave de croazieră fluvială care aveau la bord turiști din occident au ajuns în Delta Dunării la începutul anilor 2000.


Etichete (ii)tulceaturisticroazieragermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live