Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Iulie 2022
Vizualizari: 298
Comentează add

Ministrul Sănătăţii şi cel al Finanţelor şi-au anunţat demisiile din guvern.

La Londra, doi miniștri au anunțat că demisonează din guvernul B. Johnson

sergiu-stet

   Boris Johnson   Foto: Arhiva.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi, 5 iulie, demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat imaginea guvernului, transmite AFP citată de Agerpres.
 
"Este clar pentru mine că situaţia nu se va schimba sub leadership-ul dumneavoastră - şi, prin urmare, aţi pierdut încrederea mea", a afirmat Javid în scrisoarea de demisie postată pe Twitter.
 
După câteva minute, şi-a anunţat plecarea din guvern şi ministrul Finanţelor, Rishi Sunak. "Publicul aşteaptă în mod legitim ca guvernul să se comporte cu seriozitate şi competenţă", a arătat el în scrisoarea de demisie publicată pe Twitter.
 
Aceste demisii intervin după un nou scandal în care a fost implicat guvernul condus de Boris Johnson prin demisia lui Chris Pincher, însărcinat cu disciplina parlamentară a deputaţilor conservatori, acuzat că a atins necorespunzător câţiva bărbaţi.
 
Pincher a fost nevoit să demisioneze din funcţie, dar a rămas deputat.
 
Modul în care a reacţionat Downing Street la această nouă criză a făcut obiectul a numeroase critici. După ce mai întâi a transmis că Boris Johnson nu era la curent cu acuzaţii mai vechi împotriva lui Pincher, pe care îl numise în post în februarie, alte dezvăluiri au arătat că premierul era la curent încă din 2019, pe când era ministru de Externe. 

Etichete Rishi SunakBoris JohnsonSajid JavidLondraDEMISII

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live