Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Mai 2022
Vizualizari: 191
Comentează add

La Chişinău a început Forumul Economic România - Republica Moldova.

La Chişinău a început Forumul Economic România - Republica Moldova

florin-lepadatu

  Chișinău. Foto: Arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - La Chişinău a început Forumul Economic România - Republica Moldova, care reuneşte în premieră la un astfel de eveniment, investitori din cele două ţări.

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu un volum al schimburilor de peste 1,6 miliarde de dolari, şi unul din principalii investitori.

Transmite Ina Guţu de la Radio Chişinău: ”Peste 1.500 de investitori din România sunt prezenți pe piața din Republica Moldova, a declarat în cadrul deschiderii evenimentului ministrul economiei, Sergiu Gaibu.


Sergiu Gaibu: ”Mai avem exporturi în valoare de 833 de milioane de dolari și importuri de 829 milioane de dolari. România tot timpul a fost, în timpuri grele, aproape de noi în timpuri grele și a fost mai mult decât un partener economic. Noi am soluționat o serie de probleme. A fost o asistență importantă în ceea ce privește reparația infrastructurii la nivel regional, a școlilor, pe partea de cultură, dar și din punct de vedere economic. Acum este critic, în aceste modificări de lanțuri logistice, să facem investiții suplimentare în hub-uri de logistică, capacitate de transport.”

Potrivit ministrului Sergiu Gaibu, România este al doilea investitor în Republica Moldova, cu un volum al capitalului direct investit în valoare de peste șase miliarde de lei. La eveniment a participat şi secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.


Adrian Dupu: ”Investițiile românești în Republica Moldova joacă un rol foarte important. Pe lângă faptul că oferă locuri de muncă și contribuie la bugetul țării, dau și o anumită încredere în piața moldovenească. Mai ales în acest context în care ne aflăm, faptul că investitorii români sunt prezenți în Republica Moldova, înseamnă că Republica Moldova este în acest moment sigură.”

Acesta este primul Forum Economic România - Republica Moldova, organizat de către Asociația Investitorilor din România.”


Etichete chisinaurepublica moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live