Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

1 Aprilie 2013
Vizualizari: 1672
Comentează add

Preşedintele Barack Obama a participat la cel de al 135-lea concurs anual de rostogolit ouă de Paşte, la care au asistat peste 35 de mii de persoane din 50 de state americane.

La Casa Albă a avut loc concursul de rostogolit ouă de Paşte La Casa Albă a avut loc concursul de rostogolit ouă de Paşte - Conține video

sorin-solomon

Preşedintele Barack Obama la concursul de rostogolit ouă. Foto: Reutres,

Preşedintele SUA Barack Obama, alături de prima doamnă şi ficele sale, a participat la cel de al 135-lea concurs anual de rostogolit ouă de Paşte, la care au participat peste 35 de mii de persoane din 50 de state americane.

Conform unui comunicat al Casei Albe, au partcicipat, pe Pajiştea de Sud, peste 35 de mii de persoane din toate cele 50 de state americane.

Preşedintele american Barack Obama a asistat, dimineaţă, la o slujba dedicată Paştelui Catolic într-o biserică episcopală din apropierea Casei Albe, frecventată în trecut şi de alţi preşedinţie americani, relatează agenţiile de presă.

VIDEO: La Casa Albă a avut loc concursul de rostogolit ouă de Paşte. Sursa; Reuters.Preşedintele, Prima Doamnă Michelle Obama şi cele două fiice ale cuplului, Sasha şi Malia, au traversat Parcul Lafayette şi au mers la Biserica St. John duminică dimineaţă.

Barack Obama a fost întâmpinat de mai mulţi enoriaşi cu strângeri de mână şi zâmbete.

În centrul slujbei oficiate de reverendul Luis Leon s-au aflat Evanghelia după Ioan şi Învierea lui Iisus. Leon a explicat că mesajul sărbătorilor pascale se referă la "proclamarea victoriei, victoria dragostei puternice asupra puterii lipsite de dragoste".

"Viziunea Paştilor" ţine de abilitatea congregaţiei de a recunoaşte prezenţa lui Hristos în viaţa membrilor săi, ce le permite să vadă lumea dintr-o nouă perspectivă, fără durere, fără singurătate, fără nedreptate, război, ură sau disperare. În schimb, cu această nouă viziune, ei pot vedea dragostea, speranţa şi adevărul, a afirmat el.

Familia Obama a mai fost pentru a se ruga la Biserica St. John şi cu alte ocazii, inclusiv cu ocazia unor slujbe pascale în 2009 şi 2012.

Anul trecut, ei au marcat această sărbătoare la Biserica Baptistă Shiloh.

Pe o strană la 9 rânduri distanţă de altarul Bisericii St. John se află o mică plachetă cu inscripţia "Strana Preşedintelui".

Istoria bisericii spune că toţi preşedinţii americani de la James Madison încoace i-au călcat pragul.


Etichete Preşedintele SUABarack ObamaMichelle ObamaPaştebiserică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live