Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

16 Octombrie 2019
Vizualizari: 612
Comentează add

Noi ciocniri violente între protestatarii secesionişti şi poliţie, în timp ce în regiune au continuat manifestaţiile împotriva condamnării la închisoare a foştilor lideri catalani

La Barcelona, continuă manifestaţiile împotriva autorităţilor spaniole

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

În regiunea Catalonia continuă manifestaţiile împotriva autorităţilor spaniole. Deşi nu au amploarea celor de luni, protestele au blocat circulaţia în Barcelona şi în regiune.

Între timp, procuratura belgiană a primit ordinul emis de Curtea Supremă din Spania de arestare a fostului lider catalan, Carles Puigdemont.

Indignaţi de pedepsele impuse de Curtea Supremă foştilor lideri catalani care au organiuzat referendumul şi au declarat independenţa Cataloniei, secesioniştii se mobilizează prin internediul mai multor platforme, între care se distinge aşa numita "tsumani democrat".

Autorităţile de la Madrid au anunţat, ieri, că au început cercetările pentru a depista cine îndeamnă la violenţă pe străzi, în aeroportul internaţional El Prat şi în gările din regiune.

Ciocnirile manifestanţilor cu forţele de ordine s-au soldat cu aproximativ 100 de răniţi.

Parlamentarii formaţiunilor catalane secesioniste au cerut explicaţii privind dispozitivul de securitate din aeroport şi materialul folosit de agenţi, după ce un tânăr şi-a pierdut un ochi, se pare rănit de un gloanţe de cauciuc.

Pentru a asigura securitatea în regiunea Catalonia, unde protestele continuă, Ministerul de Interne de la Madrid a suspendat concediile şi zilele libere până la 1 noiembrie pentru agenţii de combatere a dezordinii publice. 


Etichete CataloniaBarcelonaCarles PuigdemontEl Prat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live