Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radiojurnal

5 Noiembrie 2016
Vizualizari: 731
Comentează add

Preşedinta AEP va participa ca observator la alegerile prezidenţiale din SUA. A. M. Pătru a fost invitată de Fundaţia Internaţională pentru Sisteme Electorale.

La alegerile din SUA din 8 noiembrie participă şi un observator din România

radiojurnal

  Foto: pixabay.com. 

Preşedinta Autoritaţii Electorale Permanente din România, Ana Maria Pãtru, participă ca observator la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, alături de peste 150 de experţi parlamentari şi diplomaţi din întreaga lume. Invitaţiile au venit din partea Fundaţiei Internaţionale pentru Sisteme Electorale. 

Într-un interviu acordat redactorului nostru Cãtãlin Purcaru, Ana Maria Pãtru a precizat cã în ziua scrutinului, pe 8 noiembrie, va face un tur al secţiilor de votare din statele Washington, Maryland şi Virginia.  

Ana Maria Pãtru: Scopul meu, dincolo de monitorizarea alegerilor, este sã observ în ce mãsurã anumite elemente ale acestui sistem pot fi implementate în România şi pot contribui la optimizarea proceselor electorale din ţara noastrã.

Ana Maria Pãtru a catalogat campania electorală ca fiind de tip tabloid, sub nivelul celor anterioare din SUA, în care dezvãluirile mai mult sau mai puţin senzaţionale, jignirile şi atacurile directe au înlocuit dezbaterile serioase, constructive care sã-i ajute pe cetãţenii americani sã ia o decizie în legãturã cu cel sau cea care va conduce America în urmãtorii patru ani.

Ana Maria Pãtru: Deşi subiectele abordate de candidaţi în discursurile lor au fost foarte multe şi variate, nu pot sã nu remarc faptul cã echitatea socialã în general şi egalitatea de gen în particular au reprezentat teme majore în campania lui Hillary Clinton, lucru care nu poate decât sã mã bucure. În egalã mãsurã mã declar dezamãgitã cã retorica discriminatorie, mai ales la adresa femeilor, continuã sã se manifeste la cele mai înalte niveluri şi cred sincer cã un discurs de tipul acesta nu face decât sã dãuneze imaginii SUA în lume.

Preşedinta AEP i-a mai declarat colegului nostru Cătălin Purcaru că deşi mai sunt câteva zile pânã la scrutin, existã numeroşi factori care ar putea înclina balanţa în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Ea a precizat că este prima dată când o femeie candidează pentru Casa Albă şi cã promovarea femeilor în viaţa publicã reprezintã o preocupare constantã a Autoritãţii Electorale Permanente din România.

 


Etichete observator româniaalegeri SUA8 noiembrieobservatori internaţionali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live