Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Martie 2021
Vizualizari: 129
Comentează add

La 1 aprilie va debuta etapa a treia a Campaniei Naționale de Vaccinare, în paralel cu cea în desfășurare.

La 1 aprilie va debuta etapa a treia a Campaniei Naționale de Vaccinare

florin-lepadatu

  

435 de centre de vaccinare anti-COVID sunt în prezent funcționale la nivel naţional, iar numărul acestora va crește în perioada următoare.

De la mijlocul acestei luni se vor deschide încă 50 de cabinete noi destinate administrării serului Moderna și se are în vedere și înființarea de centre mobile pentru mediul rural.

La 1 aprilie va debuta etapa a treia a Campaniei Naționale de Vaccinare, în paralel cu cea în desfășurare, iar în perspectiva acestui moment se vor deschide liste de așteptare.

De la 15 martie, populația generală își va putea exprima dorința de vaccinare, înscriindu-se online pe aceste liste.


Reporter: Andrei Șerban: "Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că fiecare persoană când intră pe platforma de programare va avea posibilitatea să aleagă ce centru de vaccinare dorește. Fiecare centru va avea câte o listă de așteptare şi persoanele se vor trece pe acea listă. Atunci când o să apară un loc liber persoanele
de pe listă vor fi anunțate - a explicat Valeriu Gheorghiță.


Valeriu Gheorghiță: "În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile persoana va fi notificată prin SMS și e-mail și va avea la dispoziție 24 de ore, timp în care va confirma programarea. Practic, etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă, doar va salva și va confirma că într-adevăr dorește programarea în respectivul centru de vaccinare."

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că până acum au fost vaccinate peste 80.000 de cadre din educație, ceea ce înseamnă un procent de 22,86% din persoanele care ar putea să fie vaccinate dintre cadrele didactice.", relatează Rador.

 

Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live