Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Iunie 2022
Vizualizari: 311
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat și astăzi că "operaţiunea militară specială se desfăşoară după plan".

Kremlinul îşi va opri ofensiva "atunci când Ucraina va capitula"

sergiu-stet

   Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.        Foto:Arhivă.

Kremlinul a anunțat marţi, 28 iunie, că ofensiva sa în Ucraina se va termina atunci când autorităţile şi armata ucrainene vor capitula, relatează France Presse preluată de Agerpres.

"Partea ucraineană poate pune capăt (conflictului) chiar în decurs de o zi. Ea trebuie doar să ordone unităţilor naţionaliste şi soldaţilor ucraineni să depună armele şi să pună în aplicarea toate condiţiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina într-o singură zi", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat din nou că "operaţiunea militară specială" - aşa cum denumesc oficial autorităţile ruse războiul declanşat de ele în Ucraina - "se desfăşoară după plan".

Reprezentantul Kremlinului a reacţionat astfel la afirmaţii atribuite preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în faţa şefilor de stat şi de guvern luni la summitul G7 din Germania, în care le ceruse "să facă maximum" pentru a pune capăt războiului în Ucraina înainte de sfârşitul acestui an.
 
Negocierile de pace se află în impas de mai mult timp, fiecare dintre tabere dând vina una pe alta, potrivit agenţiei franceze de presă.
 

Etichete UcrainaDmitri PeskovRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live