Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Mai 2022
Vizualizari: 293
Comentează add

Kremlinul a respins speculațiile privind intenţia de a declara război Ucrainei în mod oficial.

Kremlinul a respins unele speculații

florin-lepadatu

  Moscova. Foto: pixabay.com

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Kremlinul a respins, astăzi, speculațiile potrivit cărora președintele rus, Vladimir Putin, ar intenționat să declare în mod oficial război Ucrainei și o mobilizare generală pe 9 mai, când Rusia sărbătorește victoria Uniunii Sovietice împotriva armatei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Pe de altă parte, în zonele din sudul Ucrainei controlate de Rusia, unde există administraţii pro-ruse, de la 1 mai circulă rubla.

O corespondență de la Alexandr Beleavschi: ”Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclusă posibilitatea ca pe 9 mai, de Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste, președintele Vladimir Putin se declară război Ucrainei și mobilizare generală în Rusia, așa cum a afirmat recent ministrul britanic al apărării, ca și o serie de medii occidentale, Peskov numind aceste speculații "prostii". El a declarat, de asemenea, că la Kremlin au fost apreciate negativ declarațiile secretarului Consiliului ucrainean al securității și apărării, Oleksi Danilov, că acordul cu Moscova poate fi semnat numai cu condiția capitulării Rusiei. În cadrul negocierilor ruso-ucrainene nu se constată nicio dinamică, mai curând invers, Kievul schimbându-şi în fiecare zi poziția, inconsecvență confirmat în repetate rânduri, la diferite niveluri, ceea ce nu creează siguranță că negocierile vor da rezultate, a mai afirmat oficialul de la Kremlin.
Pe de altă parte, comentând decretul președintelui Putin privind plata de către Rusia a unor prime în bani pentru veteranii din cel de-al Doilea Război Mondial din "teritoriile ucrainene eliberate, Peskov a afirmat că aceste plăţi în sine nu înseamnă că Rusia intenționează să mențină controlul asupra acestor teritorii. În același timp, din zonele din sudul Ucrainei, în regionale Herson și Zaporojie controlate de Rusia, au început să funcționeze administrații locale pro-ruse, sunt arborate drapelele Rusiei, iar de la 1 mai a început să circule în paralel rubla rusă, zonele urmând să fie conectate la o bancă din Crimeea, ca și la rețelele de internet și telefonie mobilă rusește, după ce Ucraina a deconectată aceste teritorii de la sistemele sale respective.”

Pachetul de sancţiuni europene, al șaselea de la declanșarea agresiunii rusești în Ucraina, mai propune excluderea din sistemul internațional de plăți Swift a mai multor bănci rusești, inclusiv cea mai mare, Erste Bank.

De asemenea, sunt vizați de sancțiuni mai mulți înalți oficiali și militari ruși implicați în masacrul de la Bucha.

 

Etichete moscova ziuakremlin ziua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live