Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

17 Februarie 2021
Vizualizari: 170
Comentează add

Şeful statului a subliniat că țara noastră poate obține fonduri europene semnificative prin intermediul planului, având la dispoziție peste 30 de miliarde de euro.

Klaus Iohannis: Până în aprilie, România va avea un PNRR coerent

oana-bala

  Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Cele 30 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziție de la Uniunea Europeană prin Programul național de redresare și reziliență trebuie folosite pentru investiții în sănătate, educație, crearea de locuri de muncă și protejarea mediului, susține președintele Klaus Iohannis.
 
Declarația șefului statului vine după discuțiile pe care acesta le-a avut astăzi la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și alți membri ai cabinetului.
 
Reporter: Oana Bâlă - Președintele Klaus Iohannis a declarat că, până în luna aprilie, România va avea un Plan național de redresare și reziliență coerent, care va fi depus la Comisia Europeană, iar imediat după primirea aprobărilor necesare va începe implementarea acestuia în mai multe sectoare.
 
Şeful statului a subliniat că țara noastră poate obține fonduri europene semnificative prin intermediul planului, având la dispoziție peste 30 de miliarde de euro. Prioritar va fi domeniul sănătății, spunea președintele României, adăugând că sunt necesare investiții importante pentru modernizarea spitalelor.
 
Klaus Iohannis: Este nevoie de investiții semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România. Dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile, aşa ceva nu are voie să se mai întâmple. Este nevoie de investiții importante în spitale noi, în spitalele existente pentru le moderniza, în sistemele din spitalele existente, pentru a le face mai sigure, mai sigure pentru pacienți. Gândiți-vă cât de important este să avem investiții în zona de terapie intensivă, în zona de alimentare cu oxigen, în zona de siguranță pentru pacient și pentru personalul din spital.
 
Reporter: Potrivit președintelui Klaus Iohannis, proiectele din Planul național de redresare și reziliență vor viza dezvoltarea mecanismelor pentru crearea de locuri de muncă, investiții în modernizarea școlilor, dar și programe sustenabile pentru mediu.

VIDEO: Declarație de presă a președintelui Klaus Iohannis

(PH)
 

Etichete Klaus IohannisPNRRProgramul național de redresare și reziliențăfonduri europene(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live