Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

21 Iulie 2021
Vizualizari: 354
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la ceremonia militară de la Arcul de Triumf, care a marcat încheierea misiunii Armatei României în Afganistan.

Klaus Iohannis, mesaj la încheierea misiunii Armatei României în Afganistan Klaus Iohannis, mesaj la încheierea misiunii Armatei României în Afganistan - Conține video

catalin-purcaru

Președintele Klaus Iohannis a decorat drapelele de luptă ale unităților participante la misiunile din teatrul de operații. FOTO: Cătălin Purcaru.

La Arcul de Triumf din București a avut loc astăzi ceremonia militară care a marcat încheierea misiunii Armatei României în Afganistan.

Președintele Klaus Iohannis, care a decorat drapelele de luptă ale unităților participante la misiunile din teatrul de operații, a vorbit în discursul său despre sacrificiul făcut atât de militarii români, cât și de familiile acestora.

Aproape două decenii de prezență neîntreruptă a Armatei României într-unul dintre cele mai dificile teatre de operații din lume. Peste 32.000 de militari din toate categoriile de forțe au participat la misiuni în Afganistan.

Primul batalion dislocat în teatru, în iunie 2002, a fost Batalionul 26 Infanterie din Craiova, supranumit "Scorpionii roșii", condus de locotenent colonelul Nicolae Ciucă.

În teatrul de operații din Afganistan, peste 200 de militari români au fost răniți, iar 27 și-au pierdut viața.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că misiunea Armatei României în Afganistan va rămâne în istorie drept cea mai lungă și complexă operație militară din afara teritoriului național, după cel de-al Doilea Război Mondial.


Klaus Iohannis: Dragi militari, ați scris istorie. Sunteți eroii generațiilor noastre și suntem mândri de voi! Ne-aţi arătat că dragostea de țară, spiritul de sacrificiu, curajul, abnegația și patriotismul rămân repere fundamentale ale națiunii noastre. Nu ne vom uita niciodată eroii!


Reporter: La finalul misiunii Armatei României în teatrul de operații Afganistan au fost repatriați în siguranță 615 militari și peste 135 de tone de echipamente și materiale.

Costurile totale ale participării Armatei României în acest teatru de operații sunt de peste trei miliarde de lei.

FOTO: Ceremonie militară. Sursa foto: Cătălin Purcaru.

ceremonie afg

(RS)

VIDEO: Ceremonia militară cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan. Sursa: www.facebook.com/mapn.ro


Etichete arcul de triumfceremonie militaraklaus iohannismapnarmata romanieiafganistan(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live