Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

24 Mai 2021
Vizualizari: 379
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis va pleda pentru o abordare unitară și solidară din partea Uniunii în privința relațiilor cu Rusia.

Klaus Iohannis, la reuniune extraordinară a Consiliului European

oana-bala

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Principalele subiecte de pe agenda Consiliului European de astăzi și mâine de la Bruxelles erau, înainte ca Belarusul să deturneze avionul irlandez, coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice, relațiile Uniunii cu Rusia și cu Regatul Unit al Marii Britanii.

Preşedintele Klaus Iohannis, care reprezintă România la întâlnire, va susţine, referitor la pandemia de COVID-19, asigurarea unei coordonări strânse între statele membre și menținerea unei abordări vigilente în continuare.


Președintele Klaus Iohannis va pleda la reuniunea de la Bruxelles pentru implementarea rapidă a certificatelor verzi digitale la nivel european, cu condiția ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului cetățenilor la libera circulație.

Şeful statului va susține totodată operaționalizarea unui mecanism european de donare a vaccinurilor pentru țările din afara Uniunii Europene.

În ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, va sublinia necesitatea creării unui cadru legal flexibil care să permită statelor membre ale Uniunii să identifice cele mai bune soluții pentru atingerea obiectivului de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și se va pronunța pentru asigurarea unei partajări echitabile a eforturilor, astfel încât contribuțiile fiecărui stat membru să nu reprezinte un obstacol pentru dezvoltarea economică.

Președintele Klaus Iohannis va pleda pentru o abordare unitară și solidară din partea Uniunii în privința relațiilor cu Rusia, iar referitor la relațiile cu Marea Britanie șeful statului va susține menținerea unei abordări constructive, bazate pe principiile unității, solidarității și nediscriminării.


Etichete consiliul europeanbruxellesbelarusavionklaus iohannis(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live