Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2015
Vizualizari: 1230
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, în această seară, pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Eduard Hellvig la şefia SRI

radiojurnal

Eurodeputatul Eduard Hellvig. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, în această seară, pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii; senatorii şi deputaţii vor vota propunerea săptămâna viitoare.

În opinia şefului statului, Eduard Helvig poate fi garantul modernizării SRI, instituţie care, în ultimele zile, s-a aflat în centrul atenţiei publice.

"Am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, care are energia necesară, care cunoaşte actorii politici, care are suficiente cunoştinţe despre activitatea Serivciului Român de Informaţii şi care este o persoană care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu", a declarat preşedintele României.

"Prioritatea Serviciului Român de Informaţii trebuie să fie consolidarea performanţei, în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar şi al unui context regional tensionat" - a scris Eduard Hellvig pe Facebook, la puţin timp după ce şeful statului l-a nominalizat pentru funcţia de director al instituţiei.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că social-democraţii vor discuta în grupurile parlamentare propunerea.

Vice-preşedintele PC Bogdan Ciucă spune că decizia susţinerii sau nu a lui Eduard Hellvig la votul din Parlament de către conservatori se va decide la nivel de partid şi de coaliţie de guvernare.

Din opoziţie, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu dă asigurări că liberalii îl vor susţine în Parlament pe Eduard Hellvig pentru că acesta are o activitate publică serioasă, corectă şi necontroversată.

Eduard Hellvig s-a născut în 1974, la Zalău, şi este absolvent de Ştiinţe Politice.

Din 2008 este membru al Partidului Naţional Liberal, iar în 2012 a facut parte din Guvernul Victor Ponta, ca ministru al Dezvoltarii Regionale şi Turismului.

Eduard Helvig este, în prezent, europarlamentar, după ce a fost şi deputat în Parlamentul României. 


Etichete SRIKlaus IohannisEduard HellvigpropuneredirectorSIEVictor PontaAlina GorghiuBogdan Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live