Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

22 Decembrie 2014
Vizualizari: 1797
Comentează add

Klaus Iohannis a primit de la Traian Băsescu sigiliul de stat şi Ordinul Steaua României în grad de Colan, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a preluat mandatul de la Traian Băsescu

oana-bala

Noul cuplu prezidenţial, Klaus şi Carmen Iohannis (stânga) alături de fostul preşedinte, Traian Băsescu, şi fosta primă doamnă, Maria Băsescu.

După învestitură, la Palatul Cotroceni, a avut loc ceremonia de predare-primire a mandatului de preşedinte al României.

Klaus Iohannis a primit de la Traian Băsescu sigiliul de stat şi Ordinul Steaua României în grad de Colan.

Regimentul de gardă i-a prezentat onorul noului preşedinte, după care Klaus Iohannis a fost întâmpinat de Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, în holul de onoare al Palatului Cotroceni.

După o scurtă discuţie, care a avut loc în biblioteca Platului, Klaus Iohannis şi Traian Băsescu împreună cu soţiile lor au intrat în Sala Unirii, pentru a participa la ceremonia predării Colanului de aur.

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, i-a transmis noului preşedinte această decoraţie, cea mai veche şi mai înaltă dintre decoraţiile ţării, simbol al suveranităţii naţionale, care, prin lege, îi revine preşedintelui României pe durata mandatului.

Cu onoruri militare a plecat de la Palatul Cotroceni şi fostul preşedinte Traian Băsescu, care a salutat Regimentul de Gardă şi a sărutat drapelul României.

Noul preşedinte, Klaus Iohannis, a oferit apoi o recepţie privată, cu ocazia învestirii în funcţie.

În alocuţiunea sa, şeful statului a amintit de cei care s-au jertfit în 1989 în timpul Revoluţiei Române, propunând un moment de reculegere în memoria lor.

La recepţia de la Palatul Cotroceni a fost invitat, pentru a intona Imul Naţional, Valentin Astănculesei, tânărul care a interpretat la pian Imnul României pe 1 decembrie în gara din Amsterdam. 


Etichete prezidențiale 2014Palatul CotrocenimandatKlaus IohannisPreşedinţieTraian Băsescuceremonierecepţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live