Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

14 Iunie 2015
Vizualizari: 1854
Comentează add

Poliţiştii constănţeni au identificat şi destructurat o retea care introducea un nou tip de droguri, frunze uscate de khat, din Africa în Uniunea Europeană, prin România.

Khat, un nou tip de drog, descoperit la Constanţa

mona-constantinescu-constanta

Khat, un nou tip de drog, descoperit la Constanţa. Foto: Mona Constantinescu. 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa au identificat şi destructurat o retea care introducea  un nou tip de droguri din Africa în Uniunea Europeană, prin România.
 
În decurs de o săptămână, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa au identificat şi confiscat mai multe kilograme de frunze uscate de khat, expediate prin poşta internaţională din diferite ţări din Africa către persoane din România. 
 
Unul dintre coletele interceptate de oamenii legii din portul Constanta conţinea 7 kilograme de frunze uscate de khat şi fusese expediat din Etiopia, iar celălalt 40 de kilograme cu acelaşi produs, fiind livrat din Nigeria. 
 
Drogurile urmau urmând să ajungă în Italia si Anglia.
 
Produsul, pătruns relativ recent pe piaţa de consum europeană a drogurilor conţine cathinonă, o substanţă considerată un drog de mare risc. 
 
Traficanţii care au ales ruta ocolitoare prin Romania pentru ca drogurile sa ajunga in tari din Uniunea Europeana se foloseau de romani plecati sa munceasca în ţările vest-europene care, la rindul lor au dat adresele unor rude convinsi ca vor primi frunze de ceai verde. 
 
Activitatea politistilor s-a derulat sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa şi cu sprijinul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, iar poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa continuă ancheta pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a celor implicaţi în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc. 

Etichete Ştiri sud-estPoliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţafrunze uscate de khatEtiopiaNigeriaItaliaAngliafrunze de ceai verde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live