Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Ianuarie 2018
Vizualizari: 808
Comentează add

Preşedintele României a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, la iniţiativa acestuia

K. Iohannis: Statutul Ierusalimului trebuie stabilit prin acord între părţi

radiojurnal

Klaus Iohannis, preşedintele României. Foto: presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut astăzi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, la iniţiativa acestuia. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţia a vizat stadiul şi perspectivele de dezvoltare ale relaţiilor dintre România şi Israel, fiind abordată pe scurt, în acest context, şi problematica statutului Ierusalimului.

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au făcut un schimb de opinii referitoare la situaţia din Iran. Premierul Netanyahu a apreciat în mod deosebit relaţia apropiată de prietenie dintre cele doua state şi popoare, bazată pe interese comune.

Totodată, acesta a adresat mulţumiri pentru votul de "abţinere" al României cu ocazia adoptării rezoluţiei Adunării Generale ONU din luna decembrie privind statutul Ierusalimului.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat poziţia României potrivit căreia Ierusalimul reprezintă o temă centrală în cadrul negocierilor de pace, iar statutul acestuia ar trebui stabilit în urma încheierii unui acord direct între părţi.

În consecinţă, o eventuală decizie în sensul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim poate fi luată doar pe baza acestor elemente, cu luarea în considerare a evoluţiilor viitoare privind procesul de pace în Orientul Mijlociu, iar, în cadrul acestuia, privind problema statutului Ierusalimului, se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.


Etichete KLaus IohannisBenjamin Netanyahuconvorbire telefonicăstatutul Ierusalimului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live