Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 320
Comentează add

Klaus Iohannis a fost prezent la semnarea unei declaraţii pe tema viitorului anteprenoriat european, "Declaraţia de la Bucureşti".

K. Iohannis: România de mâine va fi România antreprenorială

florentina-varga

Forumul European pentru Antreprenoriat. Foto: presidency.ro.

România de mâine va fi România antreprenorială, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la Forumul European organizat la Bucureşti.

Şeful statului a apreciat că autorităţile trebuie să pună accent pe digitalizarea administraţiei, care este esenţială pentru diminuarea birocraţiei.

Klaus Iohannis a fost prezent şi la semnarea unei declaraţii pe tema viitorului anteprenoriat european, "Declaraţia de la Bucureşti", care îşi propune să contribuie la consolidarea pieţei unice. Florentina Varga relatează:


Reporter: Preşedintele României a  subliniat că a îndemnat autorităţile statului să sprijine investiţiile şi să creeze condiţiile necesare pentru dezvoltarea industriei, a economiei circulare sau a oportunitătior pentru IMM-uri.


Klaus Iohannis: IMM-urile reprezintă unul dintre cele mai vulnerabile segmente la schimbările din mediul economic şi cel de reglementare. Decidenţii guvernamentali au datoria să asigure un cadru legal stabil, predictibil şi rezonabil. Responsabilitatea în politicile economice are de suferit de pe urma tentaţiilor şi deciziilor populiste, care nu ajută deloc la rezolvarea problemelor reale.
Reporter: Florin Jianu, preşedintele Consiliului IMM-urilor, a subliniat că strategia României are ca obiectiv susţinerea antreprenoriatului, inovarea, accesul la finanţare, dar şi internaţionalizarea şi creativitatea.


Florin Jianu: România antreprenorială se subsumează conceptului "Europa antreprenorială". Europa antreprenorială însemnând o Europă şi a întreprinzătorilor, a micilor întreprinzători, a marilor întreprinzători, deci trebuie cu toţii să creăm o Europă incluzivă, o Europă în care să ne regăsim cu toţii.


Etichete klaus iohannisforum europeanbucurestidigitalizareimmflorin jianu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live