Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

16 Aprilie 2019
Vizualizari: 694
Comentează add

Autorităţile sanitare din Vrancea derulează controale ample la produsele tradiţionale pentru masa de Paşti.

Jud. Vrancea: Controale la produsele tradiționale de Paști

gabriel-sava

Autorităţile sanitare din Vrancea derulează controale ample la produsele tradiţionale pentru masa de Paşti.

Sunt vizate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere a animalelor şi alte elemente ale lanţului alimentar.

Cea mai mare parte a produselor alimentare de origine animală, comercializate în Piaţa Moldovei din Municipiul Focşani, provine de la micii producători.

Este cazul ouălelor, a laptelui, a brânzeturilor şi a cărnii, produse care sunt atent verificate de medicii sanitar-veterinari, pentru ca acestea să fie conforme.  

Medicul veterinar Mariana Şerbu, şefa circumscripţiei de control alimente şi siguranţa alimentelor: "Zilnic avem în jur de cinci, şase mii de ouă verificate. Producătorul agricol s-a obişnuit şi întâi vine la noi pentru verificarea acestor produse, verificarea documentelor însoţitoare, verificarea calităţii alimentului, după care pleacă şi le comercializează". 

Luna trecută, în piaţa din Focşani, micii comercianţi au vândut peste 80.000 de ouă, fiecare dintre ele fiind atent examinate în cadrul unei examen ovoscopic. Cum se derulează acesta - a explicat asistentul veterinar Ghiţă Ichim. 

Ghiţă Ichim: "Omul se prezentă cu ouăle aici, le pune pe masă, îşi prezintă carnetul de sănătate al păsărilor, îl are vizat, şi aici se verifică prospeţimea oului. Ouălele nu trebuie să fie mai vechi de patru - cinci zile. Oamenii în general sunt corecţi".  

Alte produse alimentare tradiţionale, precum cozonaci, prăjituri, legume de sezon se pot comercializa în spaţiile amenajate şi înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, sub controlul personalului de specialitate.


Etichete controaleproduse traditionalepastejud vranceaanimalepiata moldoveifocsani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live