Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Decembrie 2019
Vizualizari: 206
Comentează add

Premierul conservator al Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat că Brexitul poate fi blocat dacă opoziţia laburistă câştigă alegerile legislative de joi.

Joi, alegeri legislative în Marea Britanie

florin-lepadatu

 

Premierul conservator al Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat că Brexitul poate fi blocat dacă opoziţia laburistă câştigă alegerile legislative de joi, care pot decide viitorul european al Regatului Unit.

Un sondaj publicat marţi seară arată că avantajul cu care erau creditaţi conservatorii s-a înjumătăţit, iar proiecţiile nu pot exclude un nou Parlament fără majoritate.

Corespondentul RRA, Dan Vasiliu, transmite că în afara Brexitului puţine teme au însufleţit campania electorală care se încheie miercuri: "Campania electorală din acest an a fost una lipsită de momente memorabile care să influenţeze major preferinţele alegătorilor.

Conservatorii au mizat pe discursul pro Brexit, promiţând să pună capăt haosului din ultimii ani şi să scoată ţara din Uniunea Europeană până la finalul lunii ianuarie.

Laburiştii, în schimb, care de multă vreme ezită să ia o poziţie clară în privinţa Brexitului, au promis organizarea unui al doilea referendum dacă vor câştiga alegerile, unul însă în care formaţiunea va rămâne neutră.

Subiectul cel mai intens mediatizat de către laburişti a fost cel legat de sistemul naţional de sănătate.

Jeremy Corbyn a prezentat documente care dovedesc că guvernul a purtat în trecut negocieri cu Statele Unite pentru privatizarea sectorului, un lucru pe care britanicii nu îl vor cu niciun preţ.

Aceste dezvăluiri par să nu fi avut însă un efect major.

Partidul Liberal Democrat a încercat să se poziţioneze ca fiind singura formaţiune care va pune capăt imediat Brexitului, dar sondajele de opinie arată că nici această strategie nu a dat mari rezultate.

În schimb, naţionaliştii scoţieni se aşteaptă să îşi majoreze numărul de parlamentari şi sunt pregătiţi să susţină un eventual guvern Corbyn, cu o singură condiţie, Scoţia să aibă dreptul de a organiza un nou referendum în privinţa independenţei."


Etichete Londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live