Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 August 2021
Vizualizari: 253
Comentează add

La Tokyo, sportiva Kristina Timanovskaia urma să concureze pe distanțe de 100 și 200 de metri.

JO2020-sportivă din Belarus vrea să solicite azil autorităților din Austria

sergiu-stet

        Foto: Comitetul Internațional Olimpic.

Sportiva belarusă Kristina Timanovskaia, pe care duminică, 1 august, personalul antrenor al echipei naționale a Republicii Belarus a decis să o trimită înainte de termen în ţara natală, intenționează să se adreseze autorităților austriece cu o cerere de azil, informează publicaţia "Tokyo Sports", citând unele surse, scrie agen'ia TASS.
 
Anterior, publicația sportivă "Sports Hochi" a anunţat, citând un reprezentant al unei organizații pentru apărarea drepturilor omului nemenţionate, că sportiva belarusă este transportată, în prezent, într-un loc sigur. Comitetul Național Olimpic al Republicii Belarus a anunțat, duminică, că personalul antrenor al echipei belaruse de atletism a luat decizia trimiterii Kristinei Timanovskaia acasă, din cauza stării sale emoționale și psihologice.
 
La Tokyo, Timanovskaia urma să concureze pe distanțe de 100 și 200 de metri. Din cauza lipsei numărului necesar de teste de dopaj, doi alergători din Republica Belarus au fost excluși de la participarea la ștafeta de 4x400 m. Personalul antrenor a decis includerea Kristinei Timanovskaia la ştafetă.
 
Sportiva belarusă a criticat, însă, această decizie pe rețelele de socializare. Reprezentanți ai Fundaţiei de solidaritate sportivă din Republica Belarus, de opoziţie, au declarat că Timanovskaia ar urma să fie expediată cu forța din Tokyo, ca urmare a criticilor sale față de acțiunile personalului antrenor al atleţilor belaruşi.
 
Timanovskaia a declarat pentru "Euroradio" că intenționează să solicite azil în Europa. În plus, sportiva s-a adresat pe rețelele sociale  Comitetului Internațional Olimpic cu o solicitare de a interveni în situație și de a o ajuta. Potrivit afirmaţiilor Kristinei Timanovskaia, asupra sa au fost exercitate presiuni și se încearcă scoaterea sa din Japonia fără acordul ei.
 
Anterior, s-a anunţat că Timanovskaia ar fi trebuit să plece din Japonia cu un avion pe ruta Tokyo - Istanbul. Între timp, reprezentanța companiei "Turkish Airlines", care a operat zborul planificat pe această rută, a declarat Agenţiei TASS că niciun pasager cu acest nume nu a fost înregistrat pentru zbor. Avionul a părăsit deja capitala Japoniei, în conformitate cu programul de zbor, a confirmat serviciul de presă al aeroportului Haneda. 

Etichete Kristina TimanovskaiasportBelarusolimpiadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live