Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Februarie 2021
Vizualizari: 348
Comentează add

Jens Stoltenberg: NATO se va retrage din Afganistan "la momentul oportun"

sergiu-stet

  Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: Arhivă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu se va retrage din Afganistan decât atunci când momentul este propice şi după ce talibanii vor îndeplini o serie de condiţii necesare.
 
"Este încă nevoie ca talibanii să facă mai mult, dacă vorbim de respectarea angajamentelor lor. Talibanii trebuie să renunţe la violenţă şi să negocieze cu bună-credinţă. De asemenea, talibanii trebuie să rupă toate legăturile pe care le au cu teroriştii naţionali, cărora să nu le mai acorde sprijin", a declarat Jens Stoltenberg citat de BBC.
 
Secretarul general al NATO a făcut declaraţiile înaintea reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale Alianţei, care vor discuta despre viitorul misiunii conduse de NATO în Afganistan după ce administraţia fostului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a ajuns la un acord de retragere a forţelor americane până în luna mai 2021, acord care este în prezent revizuit de către actuala administraţie a SUA, condusă de preşedintele Joe Biden.
 

Etichete AfganistanJoe BidenJens StoltenbergNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live