Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

22 Ianuarie 2021
Vizualizari: 149
Comentează add

Italia intenționează să dea în judecată compania Pfizer din cauza întârzierii la livrarea vaccinului anti-COVID-19.

Italia vrea să dea în judecată compania Pfizer

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto wikipedia

Italia a reușit să vaccineze până în prezent puțin peste 1.200.000 de persoane, iar de la 25 ianuarie ar urma să înceapă imunizarea persoanelor de peste 80 de ani, dar de aproximativ cinci zile medicii reclamă lipsa vaccinului.

În aceste condiții, guvernul de la Roma intenționează să dea în judecată compania Pfizer.

Doar 1.237.328 de italieni au fost vaccinați în cele aproximativ trei săptămâni de când a început campania de imunizare în Peninsulă.

Numărul este același de trei zile, continuându-se doar cu administrarea celei de-a doze.

După cadrele medicale și personalul din căminele de bătrâni, din 25 ianuarie ar fi rândul persoanelor cu vârste de peste 80 de ani, însă pe moment nu se știe dacă va fi posibilă, în condițiile în care cantitățile de doze de vaccin anti-COVID sunt insuficiente.

Campania nu poate fi încetinită, cu atât mai puțin în ceea ce privește administrarea dozelor de rapel pentru numeroși italieni care au primit deja prima doză - este apelul făcut în urmă cu două zile și reluat de comisarul extraordinar pentru gestionarea crizei COVID-19 în Peninsulă, Domenico Arcuri, amintind că protecția sănătății cetățenilor nu se negociază.

Ba mai mult, Italia intenționează să întreprindă în următoarele zile acțiuni în justiție împotriva Pfizer din cauza întârzierilor în livrările de doze din vaccinul său anti-COVID.

Miercuri, în Peninsulă au ajuns aproximativ 330.000 de doze, multe mai puține decât erau prevăzute inițial, și se pare că, potrivit comisarului Arcuri, și pe viitor va exista o ușoară reducere a livrărilor.

Îngrijorat de această situație este și consilierul pe probleme de sănătate, Alessio D'Amato, care anunță că în regiunea în care este responsabil, Lazio, au ajuns cu 30% de doze mai puține față de cele prevăzute inițial.

În acest context, este posibil ca dozele existențe să nu fie suficiente pentru cetățenii care trebuie să se prezinte pentru imunizarea totală împotriva coronavirusului.

Toți cetățenii din Italia, inclusiv românii rezidenți în Peninsulă, la 10 zile de la administrarea celei de a doua doze de vaccin pot călători oriunde în Europa, chiar și în România, fără să mai stea în carantină două săptămâni.

Pentru aceasta este suficient să prezinte o dovadă a efectuării vaccinului, emisă de unitatea sanitară care l-a administrat.


Realizator: O depeșă Reuters a anunțat de curând: "Pfizer a redus la jumătate volumul de doze de vaccin împotriva COVID-19 pe care le va livra unor țări din Uniunea Europeană în această săptămână" - au declarat oficiali guvernamentali, joi, pe fondul creșterii frustrării legate de reducerea neașteptată a livrărilor.

România va primi 50% din volumul planificat pentru această săptămână, iar rezervele își vor reveni treptat.

Livrările nu vor veni la normal până la finalul lunii martie - a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, pentru Reuters. Aceeași situație a fost întâlnită și în Polonia, în Cehia și în Bulgaria.

(RS)


Etichete italiapfizercoronavirusdoze(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live