Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

29 Ianuarie 2021
Vizualizari: 218
Comentează add

Italia, a doua ţară din Europa în ce priveşte numărul deceselor cauzate de pandemie, după Marea Britanie, se confruntă cu întârzieri la livrările de vaccinuri.

Italia se confruntă cu întârzieri la livrările de vaccinuri

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto wikipedia

Italia, a doua ţară din Europa în ce priveşte numărul deceselor cauzate de pandemie, după Marea Britanie, se confruntă cu întârzieri la livrările de vaccinuri din partea companiilor Pfizer, AstraZeneca si Moderna.

O corespondenţă de la Elena Postelnicu.

Reporter: În contextul în care de zece zile campania de vaccinare în Italia staționează, în prezent administrându-se numai a doua fiolă pentru cei peste 1.3000.000 de cetățeni vaccinaţi, situație critică datorată întârzierilor și reducerilor de cantități din partea companiilor Pfizer și AstraZeneca, astăzi comisarul extraordinar pentru combaterea epidemiei de COVID-19, Domenico Arcuri, a anunțat că și Moderna va micșora livrările sale de vaccinuri, trimiţând spre Peninsulă la 7 februarie cu 20% mai puțin decât era stabilit. Situația devine îngrijoratoare, potrivi lui Arcuri, în plină campanie fără 300.000 de doze de vaccin anti-COVID. Totodată, se așteaptă cu mare interes decizia Ministerului Sănătății în privința noilor zone cu risc de contaminare din peninsulă. Nouă regiuni din 16 portocalii și roșii speră să treacă la zona galbenă cu risc redus de contaminare și să redeschidă de duminică barurile și restaurantele măcar la prânz. Lazio, din care face parte Roma, la trei săptămâni de când cetățenii se pot deplasa în afara casei doar din motive de sănătate, muncă și necesitate numai în interiorul localităților în care se află, riscă să rămână în continuare în izolare cu culoare portocalie până la 6 februarie.


Etichete (ii)italialivrariintarzierivaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live