Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Septembrie 2019
Vizualizari: 482
Comentează add

Formarea viitorului executiv italian depinde de rezultatul votului de pe platforma online Rousseau, a mișcării populiste.

Italia: Scrutin intern online pentru formarea coaliţiei guvernamentale

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Five Star Movement (M5S) leader Luigi Di Maio, arrives to address the media, August 2019. Photo: Agerpres/ EPA/ ANGELO CARCONI

Membrii Mişării populiste italiene 5 Stele vor vota, online, cu privire la participarea formaţiunii la o coaliţie alături de Partidul Democrat.

Scrutinul intern se desfăşoară după negocierile privind formarea coaliţiei între conducerile celor două partide şi numai cu o zi înainte ca premierul desemnat de ele, Giuseppe Conte, să îi prezinte preşedintelui Sergio Mattarella noul executiv şi programul de guvernare.

După cinci zile de tratative între populişti și democrați, liderul mișcării antisistem Luigi Di Maio renunță la mandatul de vicepremier, preluat în urmă cu 14 luni, în alianță cu formațiunea de extremă dreapta Liga, mandat pe care ar fi vrut să-l continue.

Practic, formarea viitorului executiv depinde numai de rezultatul votului de pe platforma online Rousseau, a mișcării populiste.

Cei peste 110.000 de înscriși ai platformei, membri ai partidului de minim șase luni, sunt întrebați astăzi dacă acceptă ca premierul Giuseppe Conte să conducă guvernul de coaliție format de cele două partide, altădată rivale.

Un vot negativ ar putea anula procesul pentru formarea guvernului și ar duce la alegeri anticipate în a doua parte a lunii octombrie, dar în niciun caz revenirea la alianța populistă cu partidul de extremă dreapta Liga.

Până miercuri, premierul Giuseppe Conte promite că va prezenta șefului statului, Sergio Mattarella, noul executiv și programul său.


Etichete votonlineitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live