Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 137
Comentează add

Cele mai violente ciocniri cu forțele de ordine au fost la Napoli, după cum transmite corespondenta RRA Elena Postelnicu.

Italia: Proteste violente după ce guvernul a introdus mai multe restricții

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Trafic modest în Piazza Venezia din Roma, în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de covid, octombrie 2020. Foto: Elena Postelnicu/ RRA

În Italia au continuat pentru a doua noapte consecutiv protestele violente, după ce guvernul de la Roma a introdus la nivel național mai multe restricții cu restaurante închise la ora 18:00 și majoritatea activităților suspendate.

Cele mai violente ciocniri cu forțele de ordine au fost la Napoli.

Aproximativ 100 de tineri au ieșit în stradă să protesteze în cadrul acestei manifestații, fără autorizația forțelor de ordine.

Demonstranții au aruncat artificii și fumigene, au dat foc coșurilor de gunoi și s-au bătut cu polițiștii, după care au aruncat cu pietre și sticle spre sediul regiunii Lombardia.

Un polițist a fost rănit, iar 15 tineri au fost arestați. Proteste asemănătoare s-au înregistrat în această noapte și la Napoli și Trieste.

La Torino, manifestanții au spart vitrinele magazinelor din centrul orașului și din zona gării principale, Porta Nuova, în semn de protest față de restricțiile care îi obligă la nivel național pe proprietarii de restaurante, baruri și alte localuri publice, să își încheie activitățile la ora 18:00.

La Cremona protestatarii au bătut timp de câteva ore în tigăi în fața prefecturii, în vreme ce la Viareggio manifestanții au oprit traficul pe străzi ce au avut cu artificii și fumigene.


Etichete (ii)protesteitaliaviolentarestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live