Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 79
Comentează add

Italia - noi măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Italia - noi măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus

florin-lepadatu

 Roma. Foto: Elena Postelnicu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Noi măsuri de prevenire a răspândirii a noului coronavirus au fost aprobate şi în Italia.

Guvernul de la Roma a adoptat un aşa-numit super green pass, un nou certificat digital valabil numai pentru cei vaccinaţi sau vindecaţi în perioada 6 decembrie-15 ianuarie.

Are detalii corespondenta RRA, Elena Postelnicu: ”Situaţia este sub control - a explicat premierul italian Mario Draghi, dar trebuie să fim foarte atenţi pentru a evita riscurile şi pentru a putea păstra ceea ce am realizat până acum.


Mario Draghi: Noi vedem în afara Italiei o situaţie care este foarte gravă, chiar şi în ţările de la graniţă. Observăm în acelaşi timp că situaţia noastră este în uşoară, dar constantă înrăutăţire. Treuie să ţinem cont că nu suntem încă în plină iarnă şi că, din păcate, acoperirea vaccinării cu două doze începe să scadă şi de aceea una dintre măsurile luate de noi este anticiparea administrării celei de a treia doze la cinci luni.

Astfel, de la 6 decembrie, numai cine este vaccinat sau vindecat de COVID poate dormi în hoteluri, intra în restaurante, baruri, săli de sport, stadioane, teatre şi cinematografe sau poate călători cu mijloacele de transport local. Vaccinarea, în schimb, devine obligatorie pentru cadrele medicale din spitale şi casele de bătrâni, pentru profesori şi personalul din instituţiile de învăţământ, pentru militari, poliţişti şi jandarmi.”


Etichete romaitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live