Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Iunie 2020
Vizualizari: 190
Comentează add

Italia, care deplânge izolarea la care o supun țările europene, a lansat o adevărată bătălie pentru reluarea cât mai rapidă a fluxurilor de turiști.

Italia face demersuri pentru a atrage din nou turiştii străini

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Elena Postelnicu

Italia, care deplânge izolarea la care o supun țările europene, a lansat o adevărată bătălie pentru reluarea cât mai rapidă a fluxurilor de turiști, provenind din 20 de țări de pe continent.

Mâine, ministrul de externe, Luigi Di Maio, merge la Berlin pentru a susține reluarea zborurilor dintre cele două țări. Ulterior va pleca în Slovenia, apoi în Grecia. Ţările europene sunt, însă, reticente.

În centrul Romei, în Piazza del Popolo, pentru jumătate de zi, sute de valize goale au fost lăsate în semn de protest de responsabili agențiilor de turism care au dorit să iasă în stradă, la fel ca la Torino și Napoli.

Cele 25 de milioane de euro destinate acestui sector din partea Guvernului de la Roma prin ultimul decret, "Relansarea", nu sunt suficiente pentru a acoperi pagubele produse în aproape patru luni de pandemie.

Protestatarii, îmbrăcați în alb și cu pancarte pe care scria "Nu suntem fantasme", solicită un sprijin financiar și sugerează guvernului să acceseze fonduri europene care ar putea salva agenţiile care sunt mult mai dezavantajate față de structurile de cazare.

Deşi doar de două zile italienii se pot deplasa de la o regiune la alta și unii dintre ei deja se află în vacanță, marile oraşe turistice ca Roma, Florența, Veneția și Torino sunt în continuare destul de pustii, numai localnicii și de ieri, câțiva turiști italieni - şi aşa va fi pentru cel puțin încă două săptămâni sau mai rău, chiar până la sfârșitul lunii iunie, dacă 20 de state europene nu își vor relua zborurile cu aerporturile din Peninsulă.

Italia și-a deschis granițele pentru toate țările din Spațiul Schengen și Marea Britanie chiar fără să impună autoizolarea călătorilor, însă de partea cealaltă, toate porțile sunt închise.

Doar Grecia și Germania au cedat pe moment şi au acceptat să reia cursele de la 15 iunie, Guvernul de la Atena însă avertizând că toți pasagerii care ajung în Grecia cu avioane de pe aeroporturile din regiunile din regiunile Lombardia, Piemonte, Veneto și Emilia-Romagna vor fi nevoiţi să rămână în autoizolare între 7 și 14 zile.

Mai îngrijorător pentru Roma este că nici măcar țările vecine, Austria și Elveția, nu vor să permită prea curând, nu mai devreme de 6 iulie, accesul italienilor pe teritoriul lor și nici invers.

Doar din motive de muncă sau pentru școală se poate trece dintr-o parte în alta.

În Croaţia, italienii pot intra numai dacă au o rezervare la un hotel, iar în Franța, doar cu declarația pe propria răspundere.

În acest context, nu au cum să ajungă turiști din străinătate în peninsulă.

Chiar dacă în prezent există încă un număr de peste 38.400 de pacienți infectați cu COVID-19, ministrul de externe, Luigi di Maio, asigură că țara sa este pregătită să primească vizitatori și tocmai în acest sens se va deplasa personal în Germania și Slovenia, pentru a solicita redeschiderea frontierelor față de Italia cât mai repede posibil.


Etichete (ii)italiaturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live