Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 197
Comentează add

În Italia are loc al patrulea vot pentru alegerea preşedintelui ţării, după ce primele trei n-au dus la niciun rezultat.

Italia: Al patrulea vot pentru alegerea preşedintelui ţării

radiojurnal

 Roma. Foto: Elena Postelnicu.

În Italia are loc al patrulea vot pentru alegerea preşedintelui ţării, după ce primele trei n-au dus la niciun rezultat, în absenţa unui candidat convenit între partide.

Preşedintele italian este ales de membrii Parlamentului şi de reprezentanţii celor 20 de regiuni, iar de azi este suficentă majoritatea absolută, faţă de majoritatea de două treimi necesară la voturile precedente.

Premierul Mario Draghi şi-ar dori funcţia, dar mulţi se tem că plecarea sa din fruntea guvernului ar duce la alegeri anticipate şi la eşecul reformelor pentru care Italia primeşte cea mai mare cotă din fondul de redresare post-COVID al Uniunii Europene.

Deocamdată însă formaţiunile de dreapta şi de stânga n-au o soluţie alternativă, după cum aflăm de la corespondenta nostră la Roma, Elena Postelnicu.


Reporter: Centru-dreapta se va reuni în această dimineață, înaintea celui de al patrulea vot care va duce la scăderea cvorumului la 505.

Potrivit liderului Partidului Democrat, Enrico Letta, negocierile în curs se vor încheia odată cu votul pentru noul președinte, care va avea loc vineri. Nu va exista un președinte de dreapta, a comentat Enrico Letta la Adunarea Marilor Electori ai formațiunii sale, Partidul Democrat.

Deși astăzi va fi suficientă o majoritate absolută pentru ca unul dintre candidați să câștige, ministrul de externe, Luigi Di Maio, atrage atenția că dacă se merge la zid contra zid, între centru-dreapta și centru-stânga se riscă o divizare serioasă a majorității.

(RS)


Etichete italiaalegeri presedinte(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live