Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

26 Aprilie 2020
Vizualizari: 761
Comentează add

Italia a depășit situația critică a epidemiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Foto: wikimedia.org.

Bilanțul pandemiei de coronavirus a depășit 200.000 de morți în întreaga lume și se apropie de 2,9 milioane de infectări, potrivit Universității americane de Medicină John Hopkins.
 
Mai mult de un sfert din decese, peste 53.000, au fost înregistrate în Statele Unite, unde sunt și 938.000 de infectări.
 
Continentul cel mai afectat este Europa, unde s-au înregistrat mai mult de jumătate din numărul total de decese din întreaga lume.
 
Patru țări europene, Italia, Spania, Franța și Marea Britanie au depășit pragul de 20.000 de morți.
 
Situația începe să se stabilizeze, însă, iar tot mai multe țări pregătesc relaxarea restricțiilor sau au luat deja măsuri în acest sens. Este și cazul Italiei, țara europeană cu cel mai mare număr de persoane ucise de COVID-19, peste 26.000, și cu aproape 200.000 de cazuri de coronavirus confirmate.
 
Italia a depășit situația critică a epidemiei de coronavirus, care a început în urmă cu nouă săptămâni.
 
Primul semnal s-a văzut în bilanțul Protecției Civile de joi seara, când pentru prima dată s-a înregistrat un număr record al pacienților vindecați, 3.033, mult mai mulți decât cel al noilor cazuri de infecție.
 
Continuă să scadă și decesele, 415 dintr-un total de 26.384, precum și numărul bolnavilor internați la secțiile de terapie intensivă, 2.102, cu 71 mai puțin.
 
Astăzi, premierul italian Giuseppe Conte ar trebui să prezinte planul de revenire treptată, începând de la data de 4 mai, din izolarea impusă populației încă de la 9 martie pentru combaterea epidemiei de COVID-19.
 
Însă, și de mâine, se vor redeschide anumite activități, cum ar fi fabricile de mașini agricole și pentru silvicultură și o parte dintre șantiere datorită unui protocol semnat, care stabileşte regulile şi obligaţiile pentru angajatori şi muncitori.
 
(PH)
 

Etichete Italiacovid-19coronavirusepidemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live