Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

1 Februarie 2016
Vizualizari: 814
Comentează add

Israelul a respins iniţiativa propusă de Franţa şi a făcut apel la o abordare mai sobră faţă de conflictul dintre Israel şi palestinieni.

Israelul cere o abordare "mai sobră" a conflictului cu palestinienii

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ierusalim, Emmanuel Nahshon. Foto: captură youtube.com.

Israelul a respins iniţiativa propusă de Franţa şi a făcut apel la o abordare mai sobră faţă de conflictul dintre Israel şi palestinieni.

Şeful diplomaţiei de la Paris a declarat că, în situaţia în care eşuează conferinţa internaţională de pace, Franţa va recunoaşte unilateral statul palestinian.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ierusalim a făcut prima declaraţie în legătură cu iniţiativa franceză, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.

Iniţiativa franceză anunţată de şeful diplomaţiei de la Paris, Laurent Fabius, se adaugă altor iniţiative europene sortite eşecului.

Potrivit analiştilor israelieni, se pare că francezii încă nu au înţeles că pacea se poate obţine prin tratative directe între părţi, nu prin soluţii impuse.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ierusalim, Emmanuel Nahshon, într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, a făcut prima declaraţie.

"În ceea ce priveşte această iniţiativă a ministrului francez de externe, domnul Fabius, trebuie spus că există ceva care nu este logic în maniera în care această iniţiativă a fost prezentată. Ni se spune dinainte că, în situaţia în care iniţiativa va eşua, Franţa va recunoaşte statul palestinian într-o manieră unilaterală. Este ca şi cum ai transmite un mesaj palestinienilor spunându-le: "Nu negociaţi, că, oricum, Franţa vă va recunoaşte. Cred că aceasta greşeală profundă de logică face inutilă iniţiativa franceză. Este o iniţiativă care nu corespunde niciunei realităţi şi care din start împiedică convorbiri serioase între Israel şi palestinieni. Franţa este o ţară importantă şi dorim ca Franţa să contribuie la stabilitatea şi securitatea Orientului Mijlociu", a spus Emmanuel Nahshon. 


Etichete IsraelFranţaministrul de externe Laurent Fabiusrecunoaşterea statului palestinianconflictul israeliano-palestinianpremierul Benjamin Netanyahupurtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la IerusalimEmmanuel Nahshon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live