Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Octombrie 2018
Vizualizari: 482
Comentează add

Ministrul israelian al apărării consideră că va fi necesară o operaţiune militară de anvergură împotriva Hamas.

Israel: E necesară o operațiune militară de anvergură împotriva Hamas

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Ministrul israelian al apărării insistă pe faptul că, după 6 luni de tulburări violente la frontieră şi terorism incendiar şi după epuizarea tuturor opţiunilor, va fi necesară o operaţiune militară de anvergură împotriva organizaţiei teroriste Hamas, care controlează Fâşia Gaza. 
 
Ministrul apărării, Avigdor Lieberman, a anunţat că niciun carburant nu va fi livrat în Fâşia Gaza, atât timp cât violenţele de la frontieră nu încetează şi dacă nu sunt oprite atacurile cu baloane incendiare, lansate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian.
 
Încă de vineri, ministrul apărării a ordonat oprirea transferului de carburant şi gaz, în urma tulburărilor violente de la gardul de frontieră dintre Fâşia Gaza şi Israel. Carburantul, cumpărat de Qatar, era destinat îmbunătăţirii condiţiilor populaţiei în enclava de coastă palestiniană, controlată de organizaţia teroristă Hamas.
 
Şi ieri au fost semnalate câteva infiltrări în teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza. Armata a avertizat că va reacţiona la violenţe şi la tentativele de sabotare a infrastructurii gardului de frontieră.
 
Sub acoperirea unei perdele de fum intens, rezultat din incendierea pneurilor, grupuri de tineri palestinieni atacă de-a lungul frontierei.
 
Hamas provoacă tulburări violente, iar armata nu va permite transformarea frontierei în zonă de violenţă şi război subteran - se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al armatei

Etichete israelministrul aparariifasia gazahamasavigdor liberman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live