Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

5 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1023
Comentează add

Membrii trupei IRIS, au vorbit, la "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină, despre un proiect muzical unic în România, concertul "Lumea toată e un circ".

Invitație la concert IRIS : "Lumea toată e un circ"

luminita-voinea

Membrii trupei IRIS în studioul Serviciului de noapte cu Maria Țoghină.

Legendara trupă IRIS pregătește un concert inedit, pe 22 noiembrie, la Circul Metropolitan București,  cu proiecții video de o calitate excepțională, jocuri de lumini și sunet, dar și efecte speciale realizate cu ajutorul tehnologiei de top, care  vor fi perfect combinate cu muzica rock de calitate.

"Lumea toată e un circ" este cel mai recent material discografic lansat de băieții de la trupa Iris, iar concertul va fi conturat în această direcție, cu ajutorul oamenilor de la circ, dar și al unor invitați surpriză ce vor performa alături de legendara trupă IRIS.

"Concertul este unul conceptual, care dorește să transpună muzical diverse sentimente firești, trăite de fiecare dintre noi de-a lungul vieții, cu ajutorul pieselor vechi și noi ale trupei Iris", a afirmat  Nelu Dumitrescu, liderul trupei IRIS, la emisiunea "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină. 

Cu o experiență de peste 44 de ani în industria muzicală, trupa fondată de bateristul Nelu Dumitrescu, împreună cu Nuțu Olteanu și Emil Lechințeanu, aduce în atenția publicului un  spectacol unicat pe piața muzicii rock din România.

"A fost o idee a lui Nelu să facă un concert-spectacol, încercând să țină pasul cu lumea și cu tendințele din industria rock din străinătate. Vor fi piese consacrate, dar și piese de  pe noul album, dublate de o întreagă coregrafie, în care folosim  dansatori profesioniști, dans contemporan dar și  numere spectaculoase de circ. Vor fi ecrane, proiecții făcute special pentru concert, o întreagă tehnolgie multimedia", a spus Gabriela Dumitru, regizoarea concertului IRIS, "Lumea toată e un circ", care va avea loc pe 22 noiembrie, la Circul Metropolitan din București.

LA MULTI ANI pentru Nelu Dumitrescu, LIVE la Serviciul de noapte

Unul dintre fondatorii IRIS, Nelu Dumitrescu, cel care activează neîntrerupt de 44 de ani în legendara trupă rock, a avut parte de o surpriză de proporții în studioul "Serviciului de noapte" cu Maria Țoghină.

Colegii de trupă – Relu Marin (claviaturi, pian, backing vocals), Costi Sandu (solist vocal), Matei Cioacă (chitară solo), Dan Moroiu (chitară bass), Gabriela Dumitru (regizorul concertului "Lumea toată e un circ"), fiul său, Cristi Dumitrescu (toboșar), dar și ascultătorii din România și din străinătate, i-au cântat "La multi ani", LIVE, lui Nelu Dumitrescu, cel care și-a aniversat ziua de naștere cu Radio România Actualități.

Pasiunile membrilor IRIS, dincolo de scenă

Costi Sandu, actualul solist vocal al trupei IRIS, este pasionat de muzică, dar în timpul liber îi place să gătească.

În studioul "Serviciului de noapte", a dezvăluit și rețeta unui preparat cu care se delectează în timpul liber.

"Pasiunea mea este muzica și numai muzica. Mă mai pasionează arta culinară. Gătesc de plăcere, mai ales pentru prieteni.  Rețeta preferată este gulaș, de preferat la lemne, adică  la ceaun pe pirostrii, unde flacăra este deschisă. Punem vită, porc, si apoi fiecare adaugă ce îi place. Cel unguresc este cu găluște și neapărat, picant", a povestit Costi Sandu.

Matei Cioacă, chitară solo, este  cel mai tanăr membru al trupei. Este încă  elev în clasa a XII-a și are ca pasiune sportul.

"Am făcut baschet și  înot,  ambele de performanță. Acum alerg în Herăstrău, în jur de 18 km. Evit accidentările la mâini și picioare,  pentru că încerc să mă protejez pentru muzică", spune Matei.

Relu Marin, claviaturi, pian, backing vocals, povestește că îi place să grădinărească, pentru că îl relaxează, iar Dan Moroiu, chitară bass, este pasionat din copilărie de  acvaristică.

"Acum am un acvariu de 400 de litri cu foarte mulți pești, specii comune de apă dulce, pe care îi îndrăgesc foarte mult". 

Toboșarul Cristi Dumitrescu este pasionat de film și jocuri video, iar tătăl lui, Nelu Dumitrescu, liderul trupei IRIS, iubeșe animalele , astfel că este stăpânul a patru câini și al unui porumbel pe care l-a salvat. 

Secretul legendarei trupei IRIS

Nelu Dumitrescu, cel  care se află în trupa IRIS încă de la înființare, spune că, în cei 44 de ani de existență ai trupei, nu mai puțin de 40 de artiști au făcut parte din echipă.

Important este ca  nucleul trupei să rămână strâns unit și să-i  învețe pe tinerii de azi cum se face muzica rock. Astfel, se păstrează viu spiritul trupei IRIS.

"S-au perindat peste 40 de artiști care au venit si au plecat și toți s-au numit IRIS. Cât stau în trupă, luni sau ani,  nu contează. Ei trebuie să respecte anumite reguli și un traseu muzical. Trebuie să învețe cum se cântă în formație, ce anume trebuie să cânți și mai ales, să păstezi echipa. Atâta timp cât nucleul rămâne – eu, Relu și Costi – pot să se perinde mulți din generația tânără. E o plăcere să-i avem alături de noi, încercăm să-i învățăm, să aducem bagajul IRIS, astfel ca, pe viitor, când  noi nu vom mai fi, ei să ducă mai departe trupa și muzica rock. Avem locul nostru în istoria muzicii românești", a spus de la microfonul "Serviciului de noapte", liderul trupei Nelu Dumitrescu.

Dincolo de istorie, tradiție, pasiuni și spiritul rock care unește generații, trupa IRIS marchează o premieră: spectacolul multimedia "Lumea toată e un circ", la care îi așteaptă pe toți pasionații de muzică și tehnologie, pe data de 22 noiembrie,la Circul Metropolitan București și are în pregătire un musical rock.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 4/5 noiembrie 2019


Etichete IRISLumea toată e un circrockmuzicăproiectNelu Dumitrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live