Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

19 Februarie 2018
Vizualizari: 680
Comentează add

O analiză făcută de AmCham - Camera de Comerţ Americană în România - arată că doar prin investiţii, creşterea economică se poate transforma în bunăstare.

"Investiţiile trebuie sa fie prioritare în execuţia bugetară din acest an"

mihaela-mihai

 

Investiţiile trebuie sa fie prioritare în execuţia bugetară din acest an, consideră Camera de Comerţ Americană în România. O analiză făcută de AmCham arată că doar prin investiţii, creşterea economică se poate transforma în bunăstare, infrastructură modernă, administraţie performantă şi servicii publice de calitate.   

Analiza Camerei de Comerţ Americane pleacă de la constatarea că respectarea ţintei de deficit a fost anul trecut principala grijă în execuţia bugetului public, dar acest lucru s-a facut în detrimentul investiţiilor, care au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani. În ceea ce priveşte investiţiile care urmau să fie realizate cu bani de la bugetul naţional, AmCham afirmă că acestea au fost sacrificate pentru a putea susţine creşterea salariilor din sectorul public şi a pensiilor.

AmCham recomandă pentru acest an o creştere a investiţiilor publice, necesare pentru a îmbunătăţi potenţialul de creştere economică şi pentru a pentru a recupera decalajele în ceea ce priveşte calitatea infrastructurii. Este nevoie, de asemenea, de un grad mai mare de absorbţie a fondurilor europene şi de o stabilitate a politicii fiscale, importantă pentru a încuraja investiţiile din partea sectorului privat.

Camera de Comerţ Americană în România recomandă, totodată, stimularea creşterii productivităţii şi susţinerea activităţilor economice cu valoare adaugată mare.

În acelaşi timp, AmCham atrage atenţia că România rămâne dependentă de intrările de capital străin pentru refinanţarea datoriei publice şi private, motiv pentru care trebuie să evite o majorare a costurilor de finanţare în economie.


Etichete Camera de Comerţ Americană în RomâniabugetinfrastructurăAmChambugetinvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live