Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Valentin Panduru

1 Iulie 2010
Vizualizari: 3113
Comentează add

Despre inundaţii a vorbit in direct, în această ediţie a emisiunii Matinal, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Inundaţiile continuă să facă ravagii în Moldova Inundaţiile continuă să facă ravagii în Moldova - Conține audio

valentin-panduru

Bilanţul din această dimineaţa sună astfel: 22 de oameni şi-au pierdut viaţa; 7.000 de oameni au fost evacuaţi; 200 de case au fost rase de pe faţa pământului, iar alte câteva mii de locuinţe au fost inundate. Şi înca nu s-a terminat. Situaţia din teren a fost descrisă în această dimineaţă şi de corespondenţii emisiunii Matinal.

În plus, Dunarea a atins, în aceste zile, nivelul de acum doi ani, când trei sate din Gorj au fost grav afectate. Românii dau însă dovadă de solidaritate. Se strâng donaţii din partea mai multor organizaţii, iar câteva camioane cu ajutoare au pornit deja spre nord-estul ţării. O misiune deloc uşoara, drumurile fiind de asemenea afectate de inundatii, amănunte oferite de specialistul nostru în probleme de trafic auto, Alexandru Lancuzov.

Veştile nu sunt deloc bune, meteorologii prelungind avertizarea cu cod galben până vineri dimineaţa pentru precipitaţii importante. În Moldova, în nordul Dobrogei, nord-estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali cantităţile de apă vor continua sa fie însemnate, depăşind local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi şi în celelate regiuni, pe arii mai restranse.


Etichete inundatiimoldovamatinalgheorghe fluturcorespondentatraficdrumuriapasiretdunarea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live