Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Martie 2020
Vizualizari: 3911
Comentează add

M. Vela: Este interzisă deplasarea persoanelor în afara gospodăriei, cu anumite excepții, iar cei peste 65 de ani pot ieși la cumpărături sau la medic între orele 11:00 și 13:00.

Intră în vigoare Ordonanța Militară Nr.3 privind restricțiile de circulație

radiojurnal

Arhivă foto: MAI.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat, cu puțin timp în urmă, prevederile Ordonanței Militare Nr.3, care înăspresc restricțiile de circulație.

Astfel, este interzisă deplasarea persoanelor în afara gospodăriei, cu anumite excepții, iar cei peste 65 de ani pot ieși la cumpărături sau la medic între orele 11:00 și 13:00.


Marcel Vela: Se interzice circulația tuturor persoanelor înafara locuinței, gospodăriei, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături. Totodată este permisă deplasarea pentru asistență medicală, o asistență ce nu poate fi amânată și nici realizată la distanță. Mai sunt exceptate deplasările din motive justificate, precum îngrijirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, deplasările scurte, în apropierea locuinței, gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, deplasarea în scopul donării de sânge, la Centrele de transfuzie sanguină, este o altă excepție, ca și deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat. Deplasarea pentru realizarea de activități agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare. Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, înafara locuințelor și gospodăriei, este permisă numai între orele 11:00 și 13:00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate precum îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice bolnave sau cu dizabilități.

Citește aici Textul complet al Ordonanței militare nr. 3

Vezi aici declarațiile ministrului Marcel Vela.

Modelul de declarație pe proprie răspundere poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-ul nostru.


(RS)


Etichete stare de urgentaordonanta militara numarul 3restrictiimairomaniacoronavirusmarcel velaModelul de declarație pe proprie răspundere(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live