Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 August 2020
Vizualizari: 221
Comentează add

Intervenţii ale salvamontiştilor

radiojurnal

  

Jandarmii montani și salvamontiștii din Harghita au intervenit pentru recuperarea unui grup de tinere din județul Iași rătăcite pe munte, în zona Lacul Roșu.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 18:00, un apel la numărul unic 112 anunța că cele cinci fete plecate într-o drumeție pe munte și ajunse la 8 km de stațiune nu mai reușesc să revină pe traseu, după ce fuseseră deviate de niște copaci căzuți.

Deşi le-a fost comunicat să rămână unde se aflau, cele cinci tineri au ales să se deplaseze în continuare și au fost găsite, după multe căutări, la 3 km de locul în care li se spusese să aștepte. Operațiunea salvatorilor a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic pe zone întinse și de lăsarea întunericului.

Alte două intervenții asemănătoare au fost semnalate de corespondentul RRA în județul Hunedoara, Ilie Pintea, ambele în masivul Retezat. Primul caz a fost cel al unei turiste în vârstă de 22 de ani care și-a fracturat piciorul pe munte și a fost transportată din zona Bucura spre Poiana Pelegii, de unde a preluat-o un echipaj SMURD.
 
Ş salvatorii de la baza Râușor au acționat sâmbătă seară pentru recuperarea unui grup de turiști epuizați, dar fără afecțiuni medicale majore. Aceștia sunaseră după ajutor după ce și-au dat seama că nu mai pot continua traseul și că se lasă întunericul.
 
Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se mai aventureze pe trasee care le depășesc capacitățile fizice și să nu urce fără echipament corespunzător, având în vedere și schimbările bruște ale vremii, foarte posibile la munte.
 
(PH)

Etichete salvamontistiinterventii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live