Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

10 Martie 2011
Vizualizari: 3251
Comentează add

Organizaţia naţională a persoanelor cu handicap din România a lansat proiectul EXCELNET, prin care vor fi oferite servicii de suport pentru integrarea profesională.

Integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii

alis-georgescu

Foto: Arhivă Agerpres.

Proiectul EXCELNET, care işi propune să sprijine integrarea persoanelor cu handicap pe piaţa muncii a fost lansat de Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România.
   
În cadrul acestui proiect vor fi înfiinţate cinci centre de excelenţă, în regiunile de implementare ale proiectului, Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest,  Sud-Vest, Oltenia şi Vest.

În aceste centre persoanele cu dizabilităţi  vor beneficia de servicii de integrare şi reabilitare profesională.

Proiectul îşi propune asistarea a peste 250 de persoane cu dizabilităţi.

În cadrul proiectului vor fi oferite servicii de suport pentru integrarea profesională cum ar fi consiliere, orientare vocaţionala, dezvoltarea competenţelor profesionale generale, mediere şi asistenţă în angajare.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi informaţi peste 250 de angajatori despre beneficiile fiscale şi legislative pe care le pot obţine prin angajarea acestui grup.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European, iar valoarea totală este de 4 milioane de euro, bani ce ce vor fi alocaţi în următorii 3 ani.


Etichete persoanedizabilităţiconsiliereintegrare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live