Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

27 Iunie 2019
Vizualizari: 363
Comentează add

Întâlniri ale premierului Viorica Dăncilă, la Bruxelles

amalia-bojescu

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, au discutat astăzi la Bruxelles despre politica de vecinătate a Uniunii Europene şi situaţia din Republica Moldova.

Şefa guvernului are programate întâlniri şi cu liderii socialiştilor europeni.

Reporter: Amalia Bojescu - Politica de extindere a fost prioritară pentru dimensiunea externă a agendei președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, a salutat eforturile României de impulsionare a progreselor pe acest dosar pe durata celor șase luni de mandat și rezultatele obținute în ceea ce privește oportunitățile strategice pentru candidații din procesul de aderare.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului, premierul Viorica Dăncilă a discutat cu oficialul european și despre evoluțiile din Republica Moldova, şefa executivului afirmând sprijinul pentru continuarea parcursului european și a cooperării bilaterale.

Prim-ministru Viorica Dăncilă și-a exprimat speranța că și instituțiile europene vor contribui la identificarea celor mai bune modalități de susținere a parcursului european al Republicii Moldova.

Prim- ministrul român are programate la Bruxelles întâlniri și cu liderul grupului socialiștilor din Parlamentul European, Iratxe Garcia, dar și cu președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanişev, pentru a discuta despre cooperarea politică la nivel european după ce acesta din urmă anunța în luna aprilie înghețarea relațiilor cu PSD pe fondul atacurilor la independența justiției.

La începutul lunii iunie, premierul român le-a transmis socialiștilor europeni că locul PSD este în familia europeană, iar formațiunea sa va face toate eforturile pentru a continua pe acest drum.
 


Etichete Viorica DăncilăBruxellesJohannes Hahn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live