Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

29 Octombrie 2013
Vizualizari: 1835
Comentează add

Margareta Pâslaru lansează vineri, 1 noiembrie, ora 14:00, şi sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, în Foaierul Central al Sălii Radio, albumul Margareta 70.

Întâlnire specială cu Margareta Pâslaru la Radio România

radio-romania

Margareta Pâslaru în studioul Radio România. Foto: Radio România.

În săptămâna aniversării a 85 de ani de la prima emisie în eter, Radio România vă invită la o întâlnire specială cu una dintre marile voci ale muzicii româneşti, a cărei carieră este strâns legată de radioul public: Margareta Pâslaru!

La 55 de ani de la debutul său în muzică, Margareta Pâslaru lansează vineri, 1 noiembrie, ora 14:00, şi sâmbătă, 2 noiembrie, ora 12:00, în Foaierul Central al Sălii Radio, albumul Margareta 70.

Produs de Fundaţia Radio România, albumul cuprinde o selecţie inedită de cântece populare din repertoriul îndrăgitei cântăreţe, la care se adaugă înregistrări recente din perioada 2006 - 2013. Drepturile de autor ale albumului au fost cedate în beneficiul Băncii de Alimente a Crucii Roşii Române.

Cu o voce „cu rezonanţe de violoncel”, aşa cum o caracteriza compozitorul Doru Popovici, Margareta Pâslaru a fost mereu aproape de Radio.

„Mi-am petrecut adolescenţa, tinereţea şi maturitatea colaborând cu marii profesionişti ai radioului public”, mărturiseşte cântăreaţa.

Când, în 1959, George Grigoriu compunea, special pentru Margareta Pâslaru, melodia Chemarea mării, aceasta devenea foarte repede, în interpretarea talentatei cântăreţe, mare şlagăr la Radio România.

De atunci, melodiile care poartă timbrul unic al Margaretei Pâslaru au încântat ascultătorii. Cu un repertoriu vast ca stiluri şi abordări muzicale, îndrăgita interpretă are multe un număr impresionant de piese înregistrate în studiourile Radiodifuziunii Române.

Printre numeroasele sale hituri componistice se numără şlagărul Lasă-mi toamnă pomii verzi, inspirat de versurile poetei Ana Blandiana, care a fost difuzat ani întregi la radio şi votat de public în Top 80 Radio România Actualităţi, drept una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani.

La mulţi ani, Radio România! La mulţi ani, Margareta Pâslaru!

Margareta 70

Etichete Radio RomâniaRadio România 85Margareta PâslaruSala RadioMargareta 70

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live