Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

27 Februarie 2015
Vizualizari: 878
Comentează add

Şeful diplomaţiei britanice a afirmat că Marea Britanie va trimite personal militar în Ucraina pentru a ajuta la instruirea forţelor armate dar nu va furniza, deocamdată armament.

Instructori militari britanici pentru soldaţii ucrainieni

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Imagine din regiunea Doneţk. Foto: captură youtube.com.  

Şeful diplomaţiei britanice, Philip Hammond, a afirmat astăzi, la Budapesta, că Marea Britanie va trimite personal militar în Ucraina pentru a ajuta la instruirea forţelor armate ucrainene, însă nu va furniza, deocamdată, armament. 

Declaraţia a fost făcută în timpul discuţiilor dintre ministrul britanic de externe, Philip Hammond şi omologul său ungar, Peter Szijjarto.   
 
Ministrul britanic de externe, Philip Hammond a declarat astăzi la Budapesta, după ce a avut o întâlnire cu omologul său ungar Peter Szijjarto, că acordul de la Minsk, semnat în 12 februarie, a fost încălcat de separatiştii proruşi prin asaltul asupra localităţii Debalţeve, încă înainte ca cerneala să se fi uscat pe hârtie şi să ceară ca toate părţile implicate în conflictul din estul Ucrainei, să respecte în întregime prevederile înţelegerii încheiate. 
 
Acesta a menţionat că în ultimele zile s-a redus nivelul conflictului deschis, dar nu sunt încă semne care să indice că unităţile separatiştilor au planuri să  renunţe permanent la lupte. 
 
Philip Hammond a precizat că a primit asigurări din partea ministrului ungar de externe că guvernul de la Budapesta va rămâne ferm, alături de partenerii europeni, în ceea ce priveşte menţinerea regimului sancţiunilor până când va fi constatată o conformare din partea Rusiei referitoare la prevederile acordului de la Minsk.

Etichete Şeful diplomaţiei britanicePhilip HammondBudapestaUcrainainstructoriPeter SzijjartoMinskforţele armate ucraineneUcrainaDebalţeve,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live